current views are: 9

2 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση13:13

Μπόμπολας: Με στοχοποίησαν – Ο Καψής δεν έχει την κάλυψή μας, για την κατάσταση στο MEGA φταίνε οι μέτοχοι

Ενήμερος για τα δάνεια που έχει λάβει η εταιρία Πήγασος της οποίας και ηγείται εμφανίστηκε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

Δημοσίευση 13:13’

Ενήμερος για τα δάνεια που έχει λάβει η εταιρία Πήγασος της οποίας και ηγείται εμφανίστηκε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

Ενήμερος για τα δάνεια που έχει λάβει η εταιρία Πήγασος της οποίας και ηγείται εμφανίστηκε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας. Παράλληλα άδειασε τον διευθυντή ειδήσεων του MEGA Μανώλη Καψή για την κόντρα του με την κυβέρνηση ενώ σημείωσε πως για την κατάσταση στον τηλεοπτικό σταθμό ευθύνονται οι μέτοχοι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπόμπολας ενημέρωσε πως ο συνολικός δανεισμός της εταιρίας Πήγασος αγγίζει τα 160 εκατ. Ευρώ και της Τηλέτυπος στην οποία συμμετέχει σε ποσοστό 32% άλλα 112,5 εκατ. Ευρώ.

Ωστόσο, για να λάβει την ενημερότητα από τις τράπεζες, ο κ. Μπόμπολας προχώρησε σε συμφωνία «παγώματος» των οφειλών του. Συγκεκριμένα, ο όμιλος έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 80 εκατ. Ευρώ το Μάρτιο του 2016 για να αποπληρώσει διμερή δάνεια και έδωσε 3,5 εκατ. Ευρώ ως δόση στα τέλη του Ιουνίου (παρά το γεγονός ότι το ποσό έπρεπε να πληρωθεί συνολικά).

Πάντως η Alpha Bank όπως αποκαλύφθηκε στην εξεταστική έχει αξιολογήσει τα δάνεια της Πήγασος ως υψηλού κινδύνου λόγω του μεγάλου δανεισμού της και των μειωμένων εσόδων της. Έτσι ο κ. Μπόμπολας, διαμαρτυρήθηκε για την τακτική των τραπεζών να δανείζει όπως είπε ανταγωνιστές του και να μην προχωρούν στον διακανονισμό των δικών του δανείων, σημειώνοντας πως νιώθει «στοχοποιημένος».

Ακόμα, ο κ. Μπόμπολας, παραδέχθηκε εμμέσως ότι δεν είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν στις επιχειρήσεις του για να μειωθεί και άλλο το λειτουργικό της κόστος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που περιμένει είναι να ανακάμψει η αγορά.

Σε ό,τι αφορά στις εξασφαλίσεις της Πήγασος, είπε πως πρόκειται για τις συμμετοχές, τα σήματα του «Έθνους» και της «Ημερησίας», καθώς και τις εισπράξεις από το πρακτορείο διανομής.

Ο επικεφαλής της Πήγασος, δήλωσε πως ο λογαριασμός που εμφανίζεται στην λίστα Λαγκάρντ, ήταν οικογενειακός, ύψους 20 εκατ. ευρώ που αποτελούσαν όμως «διαφανή» χρήματα. Τέλος αναφορικά με τη κόντρα του Μανώλη Καψή με τη κυβέρνηση, είπε πως ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, δεν είχε πάρει σχετική κατεύθυνση για να τοποθετηθεί -με τον τρόπο που το έκανε- στο θέμα.

Ειδικότερα, ανέφερε πως πρόκειται για απόψεις του κ. Καψή ως διευθυντή και πως δεν έχει δοθεί κάποια κατεύθυνση από μετόχους ή το ΔΣ.  «Το ΔΣ της Τηλέτυπος έχει πολύ καιρό να συνεδριάσει , αυτές είναι απόψεις του κ. Καψή ως διευθυντή ειδήσεων», είπε.

Παράλληλα σημείωσε πως «υπήρχαν και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα που είχαν συμφέρον και σε άλλα κανάλια και δεν έβλεπαν με καλό μάτι το Mega». Σχετικά με τους εργαζόμενους του σταθμού, τόνισε πως «έβαλα υποθήκη το σπίτι μου επειδή δεν είχα ρευστότητα για να πληρωθούν».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί στον τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Μπόμπολας απάντησε, «οι μέτοχοί του».


σχετικα αρθρα