current views are: 9

5 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση03:52

Έντονες διεργασίες και μυστικές συναντήσεις στο στρατηγείο Μητσοτάκη στη Βουλή

Μόνο καλοκαιρινή περίοδο δεν θυμίζει το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ισόγειο της Βουλής και η έδρα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Δημοσίευση 03:52’

Μόνο καλοκαιρινή περίοδο δεν θυμίζει το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ισόγειο της Βουλής και η έδρα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Μόνο καλοκαιρινή περίοδο δεν θυμίζει το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ισόγειο της Βουλής και η έδρα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο δεύτερο όροφο του κτιρίου. Ο «πρωινός καφές» του κ. Μητσοτάκη με τους στενούς συνεργάτες του, που έχει μεταφερθεί εκεί λόγω της μετακόμισης στη νέα έδρα συνεχίζεται κανονικά κάθε πρωί, παρά το γεγονός ότι η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου βρίσκεται στο τέλος της.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι χθες όσοι βρέθηκαν στο κοινοβούλιο, είδαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πηγαινοέρχεται αρκετές φορές, καθώς υπήρχε και η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια για το Τέμενος, ενώ αρκετοί βουλευτές πέρασαν το κατώφλι του γραφείου του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να συναντηθούν μαζί του.

Μάλιστα στις 5 το απόγευμα, προς τα εκεί κατευθύνθηκε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή Γιάννης Παπαθανασίου, γεγονός που δεν πέρασε ασχολίαστο, λόγω της πρόσφατης απόφασης του Αρείου Πάγου για την παραπομπή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για κακούργημα, σχετικά με το έλλειμμα που εμφάνισε για το 2009.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως θα συνεχίσει της στρατηγικής της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες, προκειμένου με τις προτάσεις του κόμματός του, να τους πείσει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζεται και για τη ΔΕΘ, όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού πλαισίου στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ μετά τις εκλογές, ενώ όποτε προκύπτει θέμα καθημερινότητας, όπως με τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Εύβοια, θα είναι δίπλα στους πολίτες.

Παράλληλα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσουν την πολιτική της αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα, σφυροκοπώντας πολιτικά το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο κατηγορούν ότι πράττει κατά περίπτωση. Τελευταίο παράδειγμα η επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΔ προς την κυβέρνηση σχετικά με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που άλλοτε τις περιμένει και άλλοτε όχι πριν προχωρήσει σε συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις ή σε εφαρμογή ήδη υφισταμένων, όπως κατήγγειλαν τα γαλάζια στελέχη.

Αφορμή στάθηκε η θέση που πήρε το Μαξίμου για το Τέμενος, όπου όπως τόνιζαν από τη ΝΔ ο κ. Φίλης είπε ότι περιμένει την απόφαση του ΣτΕ. Αντιθέτως «δεν περιμένει το ΣτΕ η κυβέρνηση όταν αυτό αφορά στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό έχει κάνει πράξη ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς» σημείωναν από την αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας τον κ. Παππά ότι συνεχίζει κανονικά τη διαδικασία αυτή, αγνοώντας το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο δεν έχει ακόμα αποφανθεί επί της ουσίας για τις πολλές προσφυγές που έχουν κατατεθεί εναντίον του σχετικού διαγωνισμού.

 


σχετικα αρθρα