ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετρόπουλος: Δεν καταργείται το ταμείο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ

Δημοσίευση 1 Σεπτεμβρίου 2016, 14:34 / Ανανεώθηκε 1 Σεπτεμβρίου 2016, 15:50
Πετρόπουλος: Δεν καταργείται το ταμείο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Καταγγέλλω γραφίδες οι οποίες παραποιούν την πραγματικότητα και την αλήθεια εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς καθώς εμφανίζουν ότι το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ πρόωρα έχασε την αυτοτέλειά του» τόνισε ο Αναστάσιος Πετρόπουλος, διευκρινίζοντας ότι «στην πραγματικότητα πρόκειται για εσωτερική ρύθμιση της λειτουργίας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ώστε να παύσει να δανείζει η μία διεύθυνση την άλλη, για να μπορεί τα οικονομικά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να επιτελούν τον σκοπό που πρέπει για κάθε επιμέρους τομέα».
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Δεν καταργείται το ταμείο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ. Καταγγέλλω γραφίδες οι οποίες παραποιούν την πραγματικότητα και την αλήθεια εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς καθώς εμφανίζουν ότι το ταμείο πρόωρα έχασε την αυτοτέλειά του» τόνισε ο Αναστάσιος Πετρόπουλος, διευκρινίζοντας ότι «στην πραγματικότητα πρόκειται για εσωτερική ρύθμιση της λειτουργίας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ώστε να παύσει να δανείζει η μία διεύθυνση την άλλη, για να μπορεί τα οικονομικά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να επιτελούν τον σκοπό που πρέπει για κάθε επιμέρους τομέα».

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα ελλείμματα των επιμέρους τομέων «με αποτέλεσμα ο λογαριασμός ανεργίας από την πρώτη διεύθυνση να έχει ελλείμματα ώστε ο λογαριασμός σύνταξης να πληρώνει τα λεφτά αυτά. Αυτό ήτανε μια ανωμαλία, ο τομέας σύνταξης των συντακτών της πρώτης διεύθυνσης έχει δανείσει μέχρι σήμερα στον κλάδο ανεργίας 10.000.000 ευρώ, αυτός ο δανεισμός πρέπει κάποτε να τακτοποιηθεί. Αυτοί που υπέγραψαν για τον δανεισμό θα είναι υπόλογοι αύριο».

«Με τη διάταξη αυτή απαλλάξαμε ένα κόσμο από μια κατάσταση ανάγκης για την οποία δεν έφταιγε και θα έπρεπε να λογοδοτεί,αυτή η ανωμαλία λύθηκε με αυτόν τον τρόπο άλλωστε για αυτό πήγαμε και στην ενοποίηση. Ο λογαριασμός δώρου της τέταρτης διεύθυνσης έχει δανείσει τον αντίστοιχο τομέα σύνταξης με 20.350.000 ευρώ, δεν είναι δυνατόν αυτά να επιστραφούν ποτέ. Τι θα γίνει με αυτούς που υπέγραψαν; Θα απολογηθούν αύριο; Με τη διάταξη αυτή απαλλαχθήκαν αυτοί οι άνθρωποι και πρέπει επιτέλους αυτό που έπρεπε να έχει γίνει από το 2008 και το κάναμε τώρα να επιλυθεί και το λύνουμε, γιατί πάλι μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο έπρεπε να γίνουν δανεισμοί και ήδη έγιναν με ενέχυρο μεταξύ κάποιων τομέων. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Επειδή όμως οι απαιτήσεις για δανεισμό εξακολουθούν να υπάρχουν -και υπάρχει νομικό πρόβλημα να βάζουν οι άνθρωποι το κεφάλι στον ντορβά για λογαριασμό των παροχών, που δεν καλύπτονται αυτοτελώς από τους επιμέρους τομείς-κάναμε αυτή τη διάταξη».

Απλοποίηση της εσωτερικής γραφειοκρατίας

Συμπυκνώνοντας τα παραπάνω ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι ενοποιούνται όλοι εντός του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και σε ό,τι αφορά το αποθεματικό, το οποίο δεν θίγεται, ο κ.Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι αναφέρεται «σε δανεισμούς που γίνονται εντός του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που δεν γίνονται με πλήρη νομιμότητα. Από την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει περιορισμένος χρόνος δανεισμού και να επιστραφούν. Και αυτά τα λεφτά δεν επιστρέφονται».

Επίσης εξέφρασε την έκπληξη του για τον καταιγισμό ανυπόστατων δημοσιευμάτων «Αυτός ο χαμός μου κάνει εντύπωση. Πώς είναι δυνατόν να γίνεται από κάποιους δημοσιογράφους και δεν απευθύνομαι σε εσάς. Αλλά κάποτε πρέπει να μιλάμε όλοι για όλα. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα συνεχώς. Μίλησα με την ΠΟΕΣΥ, μίλησα με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, μίλησα με την πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κ. Αντωνοπούλου.Αυτοί οι δημοσιογράφοι που το λέγανε δεν μπορούσανε να μιλήσουνε με την κ. Αντωνοπούλου, με τους επιμέρους προέδρους και να πάρουν πληροφόρηση; Να μιλήσουν μ’ εμένα;»

 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr