ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Γεωργιάδη για τα διαβατήρια που φέρουν την σφραγίδα «Μακεδονία»

Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου 2016, 14:14 / Ανανεώθηκε 5 Σεπτεμβρίου 2016, 14:10
Ερώτηση Γεωργιάδη για τα διαβατήρια που φέρουν την σφραγίδα «Μακεδονία»
Facebook Twitter Whatsapp

Ερώτηση και αίτημα για κατάθεση Έγγραφων για το δημοσίευμα που θέλει την ελληνική κυβέρνηση να προχώρησε σε αναγνώριση των διαβατηρίων πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της ΠΓΔΜ κατέθεσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ερώτηση και αίτημα για κατάθεση Έγγραφων για το δημοσίευμα που θέλει την ελληνική κυβέρνηση να προχώρησε σε αναγνώριση των διαβατηρίων πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της ΠΓΔΜ κατέθεσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, κ.  Άδωνις Γεωργιάδης, υπέβαλε σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ερώτηση σε συνδυασμό με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.κ. Κοτζιά και Κουρουμπλή, αναφορικά με δημοσίευμα που θέλει την Ελληνική Κυβέρνηση να προχώρησε σε αναγνώριση των διαβατηρίων πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της ΠΓΔΜ. 

Οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται από τον κ. Γεωργιάδη αν αληθεύει το παραπάνω δημοσίευμα, αν έχει αλλάξει η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων και αν υπήρξε κάποια υπόδειξη των Ελληνικών Προξενικών Αρχών για την αναγκαιότητα αλλαγής της πολιτικής θεώρησης των διαβατηρίων πολιτών τρίτων χωρών που φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της ΠΓΔΜ. 

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης αιτείται την κατάθεση στο Σώμα των επίσημων εγγράφων της απόφασης που επικαλείται το παραπάνω δημοσίευμα, εφόσον αυτό επιβεβαιώνεται από τους Αρμόδιους Υπουργούς και την αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και των Ελληνικών Προξενικών Αρχών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: 

ΠΡΟΣ: Τους Αξιότιμους Υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 

Θέμα: Αναφορικά με δημοσίευμα που θέλει την Ελληνική Κυβέρνηση να προχώρησε σε αναγνώριση των διαβατηρίων πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας
Άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.newpost.gr, στις 4/9/16, με τίτλο «Στην αναγνώριση των διαβατηρίων με τη σφραγίδα της «Μακεδονίας» προχώρησε η χώρα μας» κάνει λόγο για «αλλαγή της στάσης της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων». Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι με κατεπείγον έγγραφο περιορισμένης χρήσης, που στάλθηκε στις 22/8/16 από τον κλάδο προστασίας συνόρων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και κοινοποιήθηκε μέσω του δικτύου POL στην υπηρεσία Ελέγχων διαβατηρίων, οι αστυνομικοί καλούνται εφεξής να θεωρούν διαβατήρια πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, παρά την αντίθετη μέχρι τώρα πρακτική. Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες στα σύνορα της χώρας είχαν εντολή να μη σφραγίζουν διαβατήρια αν αυτά είχαν σε οποιαδήποτε σελίδα την λέξη «Μακεδονία», αλλά να επισυνάπτουν σε ένα λευκό χαρτί την ελληνική σφραγίδα.  
Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.    Αληθεύει το παραπάνω δημοσίευμα;
2.    Έχει αλλάξει η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων;
3.    Υπήρξε κάποια υπόδειξη των Ελληνικών Προξενικών Αρχών για την αναγκαιότητα αλλαγής της πολιτικής θεώρησης των διαβατηρίων πολιτών τρίτων χωρών που φέρουν τη σφραγίδα των αρχών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας;
Ταυτόχρονα, αιτούμαι την κατάθεση στο Σώμα:
1.    Των επίσημων εγγράφων της απόφασης που επικαλείται το παραπάνω δημοσίευμα, εφόσον αυτό επιβεβαιώνεται από τους Αρμόδιους Υπουργούς.
2.    Την αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και των Ελληνικών Προξενικών Αρχών, εφόσον επιβεβαιωθεί από τον Αρμόδιο Υπουργό ότι υπήρξε συμμόρφωση σε υπόδειξη των Ελληνικών Προξενικών Αρχών. 

Ο Ερωτών Βουλευτής,

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης
Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

 

 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr