current views are: 10

6 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση18:06

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ εκφράζει το σήμερα και το αύριο της σύγχρονης εργατικής τάξης

«Το ΚΚΕ εκφράζει το σήμερα και το αύριο της σύγχρονης εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουν κάτω από την σκλαβιά των ιδιοκτητών του πλούτου, της ΕΕ, του ΔΝΤ» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε εκδήλωση στη Μακρόνησο.

Δημοσίευση 18:06’

«Το ΚΚΕ εκφράζει το σήμερα και το αύριο της σύγχρονης εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουν κάτω από την σκλαβιά των ιδιοκτητών του πλούτου, της ΕΕ, του ΔΝΤ» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε εκδήλωση στη Μακρόνησο.

«Το ΚΚΕ εκφράζει το σήμερα και το αύριο της σύγχρονης εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουν κάτω από την σκλαβιά των ιδιοκτητών του πλούτου, της ΕΕ, του ΔΝΤ» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε εκδήλωση στη Μακρόνησο.

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως «συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα για λογαριασμό του κεφαλαίου, να υλοποιεί τις απαιτήσεις του, να εφαρμόζει κατά γράμμα τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και την ίδια στιγμή με ευελιξία και ικανότητα εξαπάτησης, να προσπαθεί να ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στα όρια των επιλογών της, ότι δήθεν «τί να κάνουμε, αυτή είναι η κατάσταση, κάνουμε ότι μπορούμε”… Και η κοροϊδία καλά κρατεί…».

Στην έναρξη της ομιλίας του είπε «με μεγάλο σεβασμό και ιδιαίτερη συγκίνηση πατάμε απόψε εδώ τα χώματα και τις πέτρες που βαφτήκαν με το αίμα των μαρτύρων ηρώων του Κόμματός μας, του λαού μας, της δρακογενιάς της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Αποτίουμε φόρο τιμής και άσβεστης μνήμης σε όλους όσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω σε τούτο το διαβολονήσι. Όλους όσοι βασανίστηκαν σωματικά και ψυχικά, αφήνοντας για δεκαετίες ανεξίτηλα σημάδια πάνω στο κορμί και το μυαλό τους, η κτηνώδης βία της εγχώριας αστικής τάξης και των υπόλοιπων ιμπεριαλιστών συμμάχων της.

Χαιρετίζουμε και τιμούμε ιδιαίτερα όσους επέζησαν και βρίσκονται μαζί μας απόψε, σε αυτή την εκδήλωση συνέχειας της ιστορικής μνήμης. Ταυτόχρονα, ως όρκος συνέχισης για εκπλήρωση τελικά του σκοπού που οι ανδρείοι εκείνοι έπεσαν. Δηλαδή, για να γίνει πράξη ο στόχος της επαναστατικής ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος του καπιταλισμού, που στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο, έχει γίνει πλέον εδώ και δεκαετίες επικίνδυνο για την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας. Και τελικά, η οικοδόμηση μιας πραγματικά νέας κοινωνίας, δίκαιης, σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής, βασισμένη στην πολύτιμη πείρα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης σε πολλές χώρες της υφηλίου, απαλλαγμένη όμως, από τις αδυναμίες και τα λάθη αυτής της πρώτης απόπειρας τον προηγούμενο αιώνα που αγκάλιασε το 1/3 της γης».

«Η Μακρόνησος, χαρακτηρίστηκε σωστά ″ελληνικό Νταχάου″, αποτέλεσε μαύρη κηλίδα στον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας. Το τεράστιο αυτό στρατόπεδο, έφτασε να συγκεντρώσει μέσα και απ’ έξω από το σύρμα, στην αποκορύφωση της παντοδυναμίας του, κάπου 30.000 πολιτικούς και στρατιωτικούς κρατούμενους» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας «βρισκόμαστε εδώ γιατί δεν θέλουμε να ξεχάσουμε, να πετάξουμε στην λήθη της ιστορίας μια σκοτεινή περίοδο της ιστορίας της χώρας, που όσο κι αν περιέχει ακραία χαρακτηριστικά, που αρκετοί πλέον στο όνομα καταδικάζουν ή εκφράζουν τη συμπόνιά τους για εκείνα τα θύματα, εντούτοις, η πραγματικότητα αποδεικνύει, ότι η αστική βία είναι και σήμερα πανταχού παρούσα, προσαρμοσμένη βέβαια σε σημερινές συνθήκες, που από χώρα σε χώρα, από φάση σε φάση, διαφοροποιούνται ως προς τη μορφή παραμένει όμως πάντα ίδια ως προς το ταξικό περιεχόμενο.»

«Η άρχουσα τάξη της χώρας έδειξε, στο διάβα αυτών των δεκαετιών ύπαρξης του ΚΚΕ, που σε 2 χρόνια κλείνουμε τα 100 μας χρόνια, ότι την παρουσία του ΚΚΕ στην πολιτική ζωή του τόπου την ανέχεται μόνο μέχρι το σημείο που δεν θίγει την κυριαρχία της, την διεφθαρμένη εξουσία της. Γι’ αυτό και συνεχώς προσαρμόζει και αναπροσαρμόζει την τακτική της και τις μορφές άσκησης της καταπιεστικής – αυταρχικής για το λαό εξουσίας της» ανέφερε στην συνέχεια.

Αναφέρθηκε στις πολύχρονες διώξεις αγωνιστών, τονίζοντας στην συνέχεια «παρ’ όλα αυτά η αστική τάξη τολμά να εγκαλεί το ΚΚΕ, αναρωτιέται, εάν ασπάζεται τους κανόνες της δημοκρατίας! Κατά καιρούς το κάνουν αυτό διάφοροι αστοί δημοκράτες υποτίθεται, αλλά και άλλοι προοδευτικοί ή ανανεωτές οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταία, το έχουν χρεώσει φαίνεται στα ακροδεξιά, φασιστικά, ναζιστικά τσιράκια του συστήματος, μέσα από τα έντυπά τους ή τους πολιτικούς εκπροσώπους τους στυλ εγκληματιών χρυσαυγιτών.»

«Φυσικά, δεν πρόκειται να απαντήσουμε στους γραφικούς ανεγκέφαλους ναζί ελληνικής κοπής, που καθοδηγούνται από συγκεκριμένη ηγεσία – κέντρο για την εγκληματική δράση τους. Αλλά με αφορμή την αναφορά μας σε αυτούς ρωτάμε την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς που αντιπροσωπεύει το αστικό κράτος: Γιατί ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι και δεν έχουν κλειστεί στα κάτεργα 3 χρόνια μετά την εκτέλεση του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονίες μεταναστών, και τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου τους κατά εργατών συνδικαλιστών και άλλες ανάλογες επιθέσεις;» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε όσους «ακόμα καλοπροαίρετα συγχέουν τις έννοιες της δημοκρατίας, ξεχνώντας να βάλουν το ερώτημα «δημοκρατία» για ποιον;» είπε ότι «όσοι απαντάνε γενικά ″δημοκρατία για όλους″, αν δεν είναι αφελείς, είναι απλά υποκριτές και φαρισαίοι».

«Δημοκρατία γενικά, χωρίς να βάζει το κύριο ζήτημα για ποια τάξη πρόκειται, δεν υφίσταται». Γιατί «εξωταξική» δημοκρατία, «υπερταξική» δημοκρατία, δήθεν «παλλαϊκή» δημοκρατία δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, παρά μόνο στα μυαλά ορισμένων αφελών, όπως και στα μυαλά των αστών εκπροσώπων της ξεπερασμένης πλέον -για τον προοδευτικό ρόλο που έπαιξε κάποτε την περίοδο των αστικών επαναστάσεων- αστικής ιδεολογίας» είπε, τονίζοντας ότι «σε καμιά πολιτισμένη καπιταλιστική χώρα δεν υπάρχει πλέον «δημοκρατία γενικά», αλλά υπάρχει μόνο αστική δημοκρατία ή αλλιώς δικτατορία της αστικής τάξης πάνω στην εργατική τάξη. Όπως και στην δική μας θεωρία δεν υπάρχει «δικτατορία γενικά», αλλά δικτατορία της εργατικής τάξης πάνω στους καταπιεστές και εκμεταλλευτές της αστικής τάξης, δηλαδή εργατική – λαϊκή δημοκρατία

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες, παράγοντες, πολιτικές δυνάμεις, οικονομικοί παράγοντες, που «υποστηρίζουν τη μονόπλευρη λήθη στο παρελθόν, από συμφέρον, καθώς έχουν κάθε λόγο να κρύψουν από τη σύγχρονη γενιά, την αυριανή νέα γενιά, γεγονότα που σημάδευαν και σημαδεύουν ως σήμερα τη σύγχρονη ελληνική ιστορία».

«Δεν θέλουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την αγγλοαμερικανική στρατιωτική επέμβαση στην Ελλάδα, η αλήθεια για το Δόγμα Τρούμαν και το Σχέδιο Μάρσαλ, ποιές είναι οι αιτίες για τον Εμφύλιο, ποιά ήταν τα οράματα και οι στόχοι των αγωνιστών. Δεν επιθυμούν να φανεί το ενιαίο συμφέρον που έδεσε την κυρίαρχη τάξη της χώρας μας με τις επιλογές του ιμπεριαλισμού, με το ξένο κεφάλαιο. Να αποκαλυφθούν οι πηγές των θεωριών του ραγιαδισμού, της υποτέλειας, της μοιρολατρίας. Προτιμούν την αμνησία ή το συγχωροχάρτι, για να συνεχίσουν απτόητοι και στις νέες συνθήκες την ίδια πολιτική, τις ίδιες γενικές επιλογές. Κι όμως, δεν είναι συνεπείς ούτε με τις ίδιες τις διακηρύξεις τους, γιατί όταν το απαιτεί το κομματικό συμφέρον, προσφεύγουν στο παρελθόν, προκειμένου να αντλήσουν επιχειρήματα που δε διαθέτουν για το σήμερα όσο πειστικά θα ήθελαν. Ποντάροντας στην έλλειψη ιστορικής γνώσης, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα του σήμερα» πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται σήμερα η αγωνιστική στάση ζωής, ενώ «η κατασυκοφάντηση της αγωνιστικής ιστορίας του ελληνικού και διεθνούς κομουνιστικού κινήματος, πάει μαζί με την προπαγάνδα της αναποτελεσματικότητας κάθε αγώνα, που πατά φυσικά πάνω στην απογοήτευση, στον υπαρκτό κλονισμό των συνειδήσεων, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια δέχεται ακόμα ένα πλήγμα, από την απογοήτευση ριζοσπαστικών δυνάμεων, ανθρώπων αριστερών, προοδευτικών που βλέπουν να καταρρέει η ψεύτικη ελπίδα που είχαν καλλιεργήσει για την πρώτη φορά αριστερά των Τσίπρα – Καμμένου και βλέπουν ότι ακολουθούν την ίδια πεπατημένη των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΛΑΟΣ και άλλων δυνάμεων που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο και ο ένας αποδεικνύονταν χειρότερος από τον προηγούμενο».

 


σχετικα αρθρα