current views are: 5

21 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση08:47

Καρακώστα στο «Ακραίως»: Θα φροντίσουμε να είναι καλύτερα στην Αμυγδαλέζα

Για τον ΕΝΦΙΑ και το άνοιγμα της Αμυγδαλέζας μίλησε σήμερα στο ”Aκραίως” με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, υπογραμμίζοντας ότι σταδιακά ο συγκεκριμένος φόρος θα καταργηθεί.

Δημοσίευση 08:47’

Για τον ΕΝΦΙΑ και το άνοιγμα της Αμυγδαλέζας μίλησε σήμερα στο ”Aκραίως” με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, υπογραμμίζοντας ότι σταδιακά ο συγκεκριμένος φόρος θα καταργηθεί.

Για τον ΕΝΦΙΑ και το άνοιγμα της Αμυγδαλέζας μίλησε σήμερα στο ”Aκραίως” με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, υπογραμμίζοντας ότι σταδιακά ο συγκεκριμένος φόρος θα καταργηθεί.

Σύμφωνα με την κ. Καρακώστα:

Τo 90% πληρώνει λιγότερο ΕΝΦΙΑ απ’ ό,τι πέρυσι. Υπάρχουν χαρτιά που το αποδεικνύουν αυτό.  Είναι καλύτερα από πέρυσι.

Θα τον καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. To πότε δεν ξέρουμε. Σταδιακά θα το δώσουμε. Το τάξουμε και θα το δώσουμε. Από φέτος κιόλας έχει αλλάξει δομή. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε ότι ” η κυβέρνηση δεν είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ αμέσως. Είπαμε μέσα στην τετραετία. 
Του χρόνου θα είναι πιο ήπιος, θα έχει καλύτερους όρους. Δεν είχαμε τα χρήματα. Πρέπει να μαζεύουμε για να έχουμε”. 

Ερωτηθείσα για τη δήλωση του Νίκου Παππά ότι είναι στα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί το 2015 επισήμανε ότι ”ο άνθρωπος είπε:είναι στα πρώτα μέτρα μας. Δεν είπε τάδε ημερομηνία. Δεν βάζω στο στόμα δικών μας ανθρώπων πράγματα που δεν είπαν”.

Σε σχέση με το σημερινό άνοιγμα της Αμυγδαλέζας η κ. Καρακώστα τόνισε ότι: 

Τα πράγματα έχουν ιστορική μνήμη, πρέπει να καταλάβουμε και τις συνθήκες. Οταν αναλάβαμε το 2015 δεν υπήρχε η μεγάλη ροή προσφύγων.Εκεί στεγάζονταν γυναίκες. Ανοίξαμε την Αμυγδαλέζα για γυναίκες και παιδιά. Σήμερα έχουμε μια νέα πραγματικότητα. Μας έχουν μείνει 60.000 πρόσφυγες. 

Όπως πρόσθεσε ”Θα φροντίσουμε να είναι καλύτερα στην Αμυγδαλέζα. Δεν θα έπρεπε να ανοίξουμε ούτε Αμυγδαλέζα, ούτε κέντρα στα νησιά. Αλλά αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα, και δεν εφαρμόζονται επαρκώς οι συμφωνίες με την Τουρκία και καθυστερούν  και οι διαδικασίες ασύλου, έγινε αυτό.
Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε πρόχειρα την κατάσταση μέχρι να δούμε τι θα γίνει”. 

 

 

 


σχετικα αρθρα