ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις καταγγελίες Βουδούρη ζητούν ΝΔ και Θεοχάρης

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2016, 15:52 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2016, 15:52
Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις καταγγελίες Βουδούρη ζητούν ΝΔ και Θεοχάρης
Facebook Twitter Whatsapp

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες στις οποίες προέβη ο πρώην γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων Οδυσσέας Βουδούρης ζητούν η Νέα Δημοκρατία και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες στις οποίες προέβη ο πρώην γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων Οδυσσέας Βουδούρης ζητούν η Νέα Δημοκρατία και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

«Ο πρώην Γενικός Γραμματέας πρώτης υποδοχής, Οδυσσέας Βουδούρης, προέβη χθες σε εξαιρετικά σημαντικές καταγγελίες, ρίχνοντας φως στους λόγους που οδήγησαν στην παραίτησή του: απευθείας αναθέσεις αντί διαγωνισμών, τεράστια εργολαβικά κέρδη από κατασκευή συγκεκριμένης δομής φιλοξενίας και παράλληλο σύστημα διοίκησης, ήταν κάποιες από αυτές, ενώ απηύθυνε δριμύ κατηγορώ προς τον υπουργό Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ως προς την αλλοίωση του συνολικού αριθμού των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας», επισημαίνει ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Β. Κικίλιας και τονίζει ότι:

 «Η Δικαιοσύνη οφείλει να ελέγξει τις καταγγελίες του κ. Βουδούρη».

Παράλληλα σημειώνει ότι «ο  κ. Βουδούρης επιβεβαίωσε και τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο δεν έχει προχωρήσει ακόμα, μετά από ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης, σε εκτίμηση του κόστους ανά πρόσφυγα! Και αυτό συμβαίνει γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν συντονίζει την κατάσταση, αλλά δεν διευκολύνει και την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, απορροφώντας μόνο το 28% αυτών!»

Για το θέμα παρενέβη και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και ζητώντας με τη σειρά του τη διερεύνηση των καταγγελιών του Οδ. Βουδούρη.

Συγκεκριμένα, ρωτά εάν:

  1. Έχει δοθεί εντολή διερεύνησης των όσων κατήγγειλε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας;
  2. Έχει κληθεί ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός να παράσχει εξηγήσεις για τα τόσο σημαντικά θέματα τα οποία τον αφορούν άμεσα και για τα οποία πλέον τίθεται θέμα εμπιστοσύνης και παραμονής στη θέση στην οποία προΐσταται;
  3. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο ώστε να υπάρξει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προσφυγική κρίση πέρα από τις διαπιστώσεις και τις εκκλήσεις του Πρωθυπουργού για την παγκόσμια διάσταση του θέματος;

Ο Οδ. Βουδούρης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, δέκα μέρες μετά την παραίτησή του και παραθέτοντας τους λόγους αυτής, άφησε πολύ σοβαρές αιχμές κατά του αναπλ. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, κάνοντας λόγο για υπουργείο με σκιές.

«Υπάρχουν σκιές πολύ σημαντικές και δεν θέλω να παραμένω σε ένα υπουργείο, όπου υπάρχουν σκιές. Θεωρώ ότι αυτές οι σκιές θα πρέπει να φωτιστούν άμεσα προς όφελος όλων», είπε μεταξύ άλλων και κατηγόρησε τον Γ. Μουζάλα για «φαραωνικά σχέδια δημιουργίας δομής φιλοξενίας δίπλα από το πρώην εργοστάσιο Softex Θεσσαλονίκης, κόστους 8,6 εκατομμυρίων ευρώ, που θα ανατεθεί σε εμπορική εταιρεία με εργολαβικό κέρδος 1,059 εκατομμύρια ευρώ», καθώς και για «εμμονή σε αδόκιμες επιλογές».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την πλευρά του κ, Μουζάλα.