ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Παρασκευόπουλου – Ποταμιού για τον Ντογιάκο

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2016, 21:15 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2016, 21:27
Κόντρα Παρασκευόπουλου – Ποταμιού για τον Ντογιάκο
Facebook Twitter Whatsapp

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα μεταξύ του Ποταμιού και του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου με αφορμή την έκπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα μεταξύ του Ποταμιού και του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου με αφορμή την έκπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Το Ποτάμι κατηγόρησε τον υπουργό και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι «πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν», με τον Ν. Παρασκευόπουλο να απαντά ότι η ανακοίνωση του Ποταμιού είναι «δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης δικαιοσύνης».

«Tελικά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν: την έκπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Αγνόησαν έτσι πλήρως την γνώμη των συναδέλφων του εισαγγελέων που προ ημερών τον ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα μετά από άδεια που είχε δώσει στον κ.Ντογιάκο ο Άρειος Πάγος για να κατέλθει στις εκλογές.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά κρουσμάτων, με τελευταίο όσα συνέβησαν στο ΣτΕ, που δείχνουν ότι δημιουργείται μια άκρως προβληματική κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης με ευθύνη της ηγεσίας της και της κυβέρνησης.

Οι καθεστωτικές αντιλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που εκδηλώνονται όλο και συχνότερα, υπονομεύουν ένα από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Απαντώντας ο Ν. Παρασκευόπουλος σημειώνει ότι «πρόκειται για ανακοίνωση-δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης δικαιοσύνης».

«Τα δικαστικά όργανα, άλλωστε, δεν λειτουργούν με επιδιώξεις αλλά εφαρμόζοντας κανόνες» τονίζει στην απάντησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ανταπαντώντας το Ποτάμι σχολιάζει ότι «ο κ. Παρασκευόπουλος ξεχνά στην ανακοίνωσή του ότι ο ίδιος προσωπικά άσκησε την πειθαρχική δίωξη, παρ' όλη την αντίθετη άποψη των θεσμικών οργάνων της Δικαιοσύνης (προϊσταμένου επιθεωρήσεως και αρμοδίου επιθεωρητή) και ο ίδιος άσκησε προσωπικά έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου που με συντριπτική πλειοψηφία είχε επιβάλει ποινή επίπληξης - που όμως δεν ήταν αρκετή για την απομάκρυνση του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών» αναφέρει στη δήλωσή του το Ποτάμι και συμπληρώνει: «Παρ' όλες τις ανακοινώσεις του, ο ρόλος του σε αυτή την υπόθεση είναι συγκεκριμένος και γνωστός στο Πανελλήνιο».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr