current views are: 10

27 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση06:27

Παπανδρέου: «Στις δύσκολες στιγμές αναλάβαμε τις ευθύνες μας χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος»

Για συγκρότηση ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο. 

Δημοσίευση 06:27’

Για συγκρότηση ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο. 

Για συγκρότηση ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο. 

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σκοπός της συνάντησης ήταν “η δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου που θα στηρίζεται στις ποιοτικές και αδιαπραγμάτευτες αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού” ενώ προανήγγειλε συνάντηση και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 

Επίσης ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην περίοδο της διακυβέρνησής του λέγοντας χαρακτηριστικά πως “Εμείς στις πιο δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, αναλάβαμε τις ευθύνες μας χωρίς να υπολογίσουμε κόστος.”.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου: 

“Η σημερινή μου συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, εντάσσεται σε μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να μπουν σε πρώτο πλάνο οι ιδέες και οι θέσεις που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο, το οποίο θα στηρίζεται στις ποιοτικές και αδιαπραγμάτευτες αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Σε μια Ευρώπη που περνάει μια μεγάλη υπαρξιακή κρίση, όπου αυξάνονται επικίνδυνα οι ακραίες φωνές, υπάρχει η ανάγκη να ξεπεράσουμε τακτικισμούς και προσωπικές αντιθέσεις.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πυρήνα ανανέωσης της σοσιαλιστικής προοπτικής της Ευρώπης, μιας προοδευτικής προοπτικής.

Όπως και οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού μπορούν να αποτελέσουν πηγή αισιοδοξίας, αξιοπρέπειας και κινητοποίησης μιας παραγωγικής και δημιουργικής Ελλάδας.

Δύναμη για ουσιαστικές ανατροπές, για αλλαγές με στόχο και αποτέλεσμα την αλληλεγγύη μεταξύ μας, την καταπολέμηση της ανισότητας, της αδικίας, καθώς και την ανατροπή ενός συστήματος πελατειακής διαχείρισης που υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, σπαταλά δυνατότητες και πόρους της χώρας, κατατρώει τα σωθικά του Ελληνισμού.

Εμείς στις πιο δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, αναλάβαμε τις ευθύνες μας χωρίς να υπολογίσουμε κόστος. Γνωρίζουμε και μπορούμε να συμβάλλουμε καταλυτικά στη συνεννόηση των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

Και όλα αυτά με αρχικό στόχο να ξεφύγουμε το συντομότερο από την εξάρτηση. Να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, στα δικά μας ισχυρά πόδια.

Στον προοδευτικό χώρο, υπάρχουν διαφορετικές δυνάμεις που σε αυτήν τη φάση είναι χρήσιμο να διατηρήσουν την οργανωτική αυτονομία τους.

Όμως, παράλληλα, υπάρχει ανάγκη για συμφωνία σε μια κοινή πλατφόρμα, που θα κάνει τη διαφορά στο επίπεδο των ιδεών και των προτάσεων, προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής παράταξης, προϋπόθεση για ουσιαστικές αλλαγές στη χώρα.

Αλλαγές που η συντήρηση – δεξιά και δήθεν αριστερή – αδυνατούν, δεν τολμούν να κάνουν, υποτασσόμενοι στη λογική του πελατειασμού και της νομής της εξουσίας.

Αυτά συζητήσαμε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, τον κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο, αυτά θα επιδιώξω να συζητήσω και με τους άλλους ηγέτες του προοδευτικού χώρου.

Προτείνω τη δημιουργία ενός σοβαρού βήματος διαλόγου, ενός φόρουμ τακτικών συναντήσεων των ηγετών του χώρου, για τη διαμόρφωση αυτής της κοινής πλατφόρμας πολιτικών αλλαγών στη χώρα.

Προγραμματίζουμε και μια συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.”


σχετικα αρθρα