ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στους Διεθνείς του Εuro του 2004: Έχω αγωνία για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο (Βίντεο και φωτό)

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2016, 12:37 / Ανανεώθηκε 18 Νοεμβρίου 2016, 17:26
Τσίπρας στους Διεθνείς του Εuro του 2004: Έχω αγωνία για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο (Βίντεο και φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Μια ιδιαίτερη συνάντηση με... αθλητικό άρωμα είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός.

Μια ιδιαίτερη συνάντηση με... αθλητικό άρωμα είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός.

Συγκεριμένα, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 14:00 το μεσημέρι, τους διεθνείς της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004.

Στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές που δόξασαν την Ελλάδα στην Πορτογαλία τον Ιούλιο του 2004, ο Τάκης Φύσσας, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο Άγγελος Μπασινάς και ο Βασίλης Τσιάρτας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα:

Ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο για τον λόγο αυτής της συνάντησης. Έχω μεγάλη αγωνία για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουμε την διάθεση να παρέμβουμε.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους Διεθνείς μας ποδοσφαιριστές που προσήλθαν για αυτήν τη συζήτηση, εξηγώντας ότι ο σκοπός είναι να συζητήσουν με τους αθλητές αυτούς, που έχουν γράψει τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης αθλητικής ιστορίας και έχουν κερδίσει την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου, που έχουν γνώση και δυνατότητα, να πουν τις ιδέες τους και κάποια στιγμή, γιατί όχι, να αναλάβουν και πρωτοβουλίες.

Απευθυνόμενος, επίσης, στους χρυσούς ποδοσφαιριστές, ανέφερε: «Εσείς έχετε γράψει τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης αθλητικής ιστορίας και έχετε κερδίσει την αγάπη του κόσμου και την αποδοχή του φίλαθλου κοινού και όχι μόνο, και σήμερα έχετε και τη γνώση και τη δυνατότητα να μας πείτε ιδέες και, γιατί όχι, κάποια στιγμή να αναβλάβετε και πρωτοβουλίες, γιατί κανείς δεν μπορεί να σας καταλογίσει, ούτε ιδιοτέλεια, ούτε ότι είστε άσχετοι με τον χώρο».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τσιάρτας τόνισε στον πρωθυπουργό ότι ''Ηρθαμε να σας ακούσουμε, να συζητήσουμε κάποια πράγματα και να δούμε τι μπορεί να προκύψει''.

Την ίδια στιγμή, στην ερώτηση του πρωθυπουργού αν πιστεύει ότι αντιμετωπίζεται η κατάσταση στο ποδόσφαιρο, ο παλαίμαχος μέσος απάντησε: «Όλα αντιμετωπίζονται, μόνο ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται, αρκεί να υπάρχει βούληση».

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη.

H συγκεκριμένη ενέργεια του πρωθυπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το μέλλον του, μετά και από τις εγκληματικές πράξεις των τελευταίων μηνών.