current views are: 8

13 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:39

Επίθεση Τζανακόπουλου στο ΔΝΤ: Να μην διαστρεβλώνει την πραγματικότητα – Ψευδή τα στοιχεία Τόμσεν (Βίντεο)

Επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, σχετικά με τη διαπραγμάτευση αλλά  εξαπέλυσε  παράλληλα επίθεση κατά του ΔΝΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δημοσίευση 10:39’

Επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, σχετικά με τη διαπραγμάτευση αλλά  εξαπέλυσε  παράλληλα επίθεση κατά του ΔΝΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, σχετικά με τη διαπραγμάτευση αλλά εξαπέλυσε  παράλληλα σκληρή επίθεση κατά του ΔΝΤ, κατηγορώντας το Ταμείο – στον απόηχο του άρθρου του Τόμσεν – για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η θέση της κυβέρνησης ήταν είναι και θα είναι κατηγορηματική: Δεν θα αποδεχτεί τη νομοθέτηση μέτρων μετά το πέρας του προγράμματος», τόνισε.

Μιλώντας για το ΔΝΤ ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση επισημαίνοντας πως:«Οι κκ Τόμσεν & Όμπσφελντ αναφέρουν πως το ΔΝΤ δεν επιθυμεί περαιτέρω λιτότητα & είναι υπερ πλεονασμάτων 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος. Την ίδια στιγμή οι 2 αξιωματούχοι αυτοαναιρούμενοι, αναφέρουν ότι θα αποδεχτούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα!». Ο κ. Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε «ψευδείς και λανθασμένες τις πληροφορίες που αναφέρουν κκ. Τόμσεν & Ομπσφελντ». Ζήτησε μάλιστα από το ΔΝΤ «να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να μην βασίζεται σε ανακριβή στοιχεία».  

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και σε παλαιότερες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, που, όπως είπε, ήταν ανακριβείς. Ενδεικτικά, όπως ανέφερε, το 2011 το ΔΝΤ προέβλεπε ύφεση 2,6 ενώ η ύφεση ανήλθε στο 7,1%, το 2012 προέβλεπε για την ελληνική οικονομία ανάπτυξη 1,1% ενώ τελικά παρουσιάσε γιγάντια ύφεση που ανήλθε στο 6,6%, το 2013 προέβλεπε ανάπτυξη 2,1% και τελικά η ελληνική οικονομία παρουσίασε ύφεση 3,3%, το 2013 ήλθε η ομολογία εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι είχε κάνει λάθος στους πολλαπλασιαστές, το 2015 προέβλεπε ύφεση -2,3% και πρωτογενές έλλειμμα 0,6% ενώ η ελληνική οικονομία πέτυχε πλεόνασμα 0,2%, ενώ το 2016 προβλέπει έλλειμμα και βαθιά ύφεση, ενώ υπεραποδίδουμε στους στόχους πλεονασμάτων και πιθανώς το έτος να κλείσει με θετική ανάπτυξη.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως ο Πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού έκλεισε τα σενάρια πρόωρων εκλογών και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα παραδώσει τη χώρα στους πρόθυμους».

“Δεν είμαστε καθόλου μόνοι στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά”

Αναφορικά με τα εργασιακά και τις σημερινές δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η Ελλάδα δεν είναι καθόλου μονή απέναντι στις απαιτήσεις του ΔΝΤ». Αντιθέτως, όπως είπε, «πολλοί Ευρωπαϊκοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους στις θέσεις της ελληνικής πλευράς».

«Έχουμε στο πλάι μας πολλούς Ευρωπαϊκούς αξιωματούχους και την ίδια την ευρωπαϊκή παράδοση», τόνισε για να προσθέσει ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να κλεισει η β’ αξιολόγηση με μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει και την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

“Δεν τίθεται θέμα παραίτησης Παρασκευόπουλου”

 «Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του κ. Παρασκευόπουλου. Εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός εκ μέρους της κυβέρνησης για αλλαγή ή τροποποίηση του σχετικού άρθρο, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος. Σε ότι αφορά τα όσα είπε για την Χρυσή Αυγή, νομίζω ότι έχει προχωρήσει στις απαραίτητες διευκρινήσεις». Παράλληλα, επεσήμανε ότι η θέση της κυβέρνησης «απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα είναι σαφής».

 


σχετικα αρθρα