ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία Γεννηματά - Παπανδρέου για ένταξη του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2017, 16:38 / Ανανεώθηκε 12 Ιανουαρίου 2017, 19:56
Συμφωνία Γεννηματά - Παπανδρέου για ένταξη του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα καθοριστικό βήμα έγινε σήμερα για την συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στο ευρύτερο σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς Γεννηματά και Παπανδρέου συναντήθηκαν στο γραφείο της πρώτης στη Βουλή προκειμένου να επισημοποιήσουν τη συνεργασία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα καθοριστικό βήμα έγινε σήμερα για την συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στο ευρύτερο σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς Γεννηματά και Παπανδρέου συναντήθηκαν στο γραφείο της πρώτης στη Βουλή προκειμένου να επισημοποιήσουν τη συνεργασία.

Οι δύο πλευρές μετά από συνεννοήσεις, υπαναχωρήσεις και συμβιβασμούς αποφάσισαν τελικά να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της απόπειρας που γίνεται για την ανασύσταση της κατακερματισμένης παράταξης.

Πηγές από το ΠΑΣΟΚ πάντως δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους από την εν λόγω εξέλιξη, θεωρώντας πως το κόμμα θα καταφέρει να αποκομίσει οφέλη εφόσον η εκλογική αριθμητική λειτουργήσει προσθετικά και όχι αφαιρετικά. Σε κάθε περίπτωση και για εκείνους που αμφισβητούν τη δυνατότητα αρμονικής λειτουργίας ενός σχήματος που θα περιέχει στις τάξεις του τόσο τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, οι ίδιες πηγές, δηλώνουν πως καμία πλευρά δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να δημιουργήσει προβλήματα, σημειώνοντας πως ούτως ή άλλως το κόμμα χρειάζεται χρόνο για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του.

Κοινή δήλωση Παπανδρέου - Γεννηματά: Εκφράζουμε την κοινή μας βούληση να συμπράξουμε

Η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται, γι’ αυτό, ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα.

Για να υπηρετηθεί η ανάγκη αυτή, απαιτείται να αποκτήσουν κρίσιμο πολιτικό βάρος οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δηλαδή απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους.

Μια συμπαγής, μέσα στην πολυμορφία της, και ισχυρή Κεντροαριστερά  μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση, αφετέρου.

Με αφετηρία τις σκέψεις αυτές για τη χώρα και τους πολίτες, εκφράζουμε την κοινή μας βούληση να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, για την ανασύνταξη και την ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια, όπως άλλωστε και οι άλλες συμπράττουσες πολιτικές δυνάμεις.

Το ΚΙΝΗΜΑ θα συμβάλλει με τη δική του ιδιαίτερη φωνή στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης, πειστικής και ολοκληρωμένης αφήγησης της ενωμένης προοδευτικής παράταξης για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της.

Τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα της συνεργασίας θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr