ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Αναστασιάδη - Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα της Διάσκεψης για το Κυπριακό

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2017, 19:51 / Ανανεώθηκε 14 Ιανουαρίου 2017, 21:21
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Αναστασιάδη - Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα της Διάσκεψης για το Κυπριακό
Facebook Twitter Whatsapp

Επικοινωνία είχα πριν από λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Αναστασιάδη για το Κυπριακό. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επικοινωνία είχα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Αναστασιάδη, με αποκλειστικό θέμα σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive, τις εξελίξεις μετά τη Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό. 

 Την είδηση επιβεβαίωσαν τόσο ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, όσο και κυβερνητικοί κύκλοι από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χριστοδουλίδης, έγραψε:

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης «αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό και επεξεργάστηκαν τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί κατά την επόμενη περίοδο στις σχετικές συνομιλίες». 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συμφώνησαν στην ανάγκη να αξιοποιηθεί η δυναμική των συνομιλιών, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ. 

«Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία προσέρχονται στις συνομιλίες για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις με αποφασιστικότητα και ουσιαστικές και περιεκτικές προτάσεις, στη βάση των διακηρυγμένων τους αρχών, μακριά από αναχρονιστικές λογικές και προσεγγίσεις. Για μια επανενωμένη Κύπρο χωρίς κατοχικούς στρατούς, χωρίς εγγυήσεις και προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr