ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2017, 15:06 / Ανανεώθηκε 15 Ιανουαρίου 2017, 15:06
Νέα επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Αναστασιάδης αντάλλαξαν απόψεις ενόψει της συνέχισης της διάσκεψης για το Κυπριακό, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Στη χθεσινή επικοινωνία που είχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Κύπριος Πρόεδρος συμφώνησαν στην ανάγκη να αξιοποιηθεί η δυναμική των συνομιλιών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ.

"Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία προσέρχονται στις συνομιλίες για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις με αποφασιστικότητα και ουσιαστικές και περιεκτικές προτάσεις, στη βάση των διακηρυγμένων τους αρχών, μακριά από αναχρονιστικές λογικές και προσεγγίσεις. Για μια επανενωμένη Κύπρο χωρίς κατοχικούς στρατούς, χωρίς εγγυήσεις και προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για την επικοινωνία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr