current views are: 6

17 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση05:45

Die Welt: Μέρκελ και Λαγκάρντ συμφώνησαν για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα – Μετά το 2018 το χρέος

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν, πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt επικαλούμενη Γερμανούς κυβερνητικούς 

Δημοσίευση 05:45’

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν, πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt επικαλούμενη Γερμανούς κυβερνητικούς 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν, πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt επικαλούμενη Γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, η Κριστίν Λαγκάρντ και την Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υποσχέθηκε ότι το Ταμείο θα συνεχίσει να στηρίζει το ελληνικό πρόγραμμα.

Όσον αφορά, ζήτημα του ελληνικού χρέους, Λαγκάρντ και Μέρκελ φέρονται να συμφώνησαν να μην επανέλθει στην ατζέντα πριν το 2018, ένα χρόνο, δηλαδή, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι αν το τηλεφώνημα έγινε και υπάρχει αυτή η συμφωνία τότε το ΔΝΤ «αγοράζει» ξανά πολιτικό χρόνο.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως οι δύο γυναίκες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, και ότι η κ. Μέρκελ έχει ανοίξει στην κ. Λαγκάρντ τον δρόμο για μία δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του ΔΝΤ. Η διευθύντρια του Ταμείου «βλέπει» στο πρόσωπο της Μέρκελ ένα από τα λίγα στηρίγματα και γι’ αυτό δεν επιθυμεί να είναι από τα εμπόδια, πάνω στα οποία θα μπορούσε να σκοντάψει η Μέρκελ στον δρόμο προς την καγκελαρία.

Σύμφωνα με την DW, το ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνει τις συγκεκριμένες πληροφορίες και διαμηνύει ότι η στάση του είναι αμετάβλητη, επιμένοντας ότι χρειάζονται σκληροί όροι για την Ελλάδα και μια «ακριβή» ελάφρυνση χρέους για τους Ευρωπαίους εταίρους.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ΔΝΤ και Βερολίνο παίζουν και πάλι ως ομάδα, κάτι που έχει αντιληφθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που έχει ρίξει τους τόνους. 

Το σχετικό δημοσίευμα: 


σχετικα αρθρα