ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίτσης: Συμφωνώ με τις ενστάσεις Φίλη για τα εξοπλιστικά

Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2017, 16:41 / Ανανεώθηκε 25 Φεβρουαρίου 2017, 16:41
Κυρίτσης: Συμφωνώ με τις ενστάσεις Φίλη για τα εξοπλιστικά
Facebook Twitter Whatsapp

«Συμφωνώ με τις ενστάσεις του Νίκου Φίλη και άλλων συντρόφων σχετικά με τον τρόπο που προβάλλεται η ανάγκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων», δήλωσε ο κ. Κυρίτσης στον Realfm.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Συμφωνώ με τις ενστάσεις του Νίκου Φίλη και άλλων συντρόφων σχετικά με τον τρόπο που προβάλλεται η ανάγκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης στον Realfm.

«Η Ελλάδα μπορεί να έχει επαρκή άμυνα με μικρό κλάσμα των χρημάτων τα οποία ακούγονται από εδώ και από εκεί. Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κάποιου είδους επιλογή για νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Αυτό το οποίο υπάρχει, είναι ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός των F-16, αφού σχεδόν το 70% - 80% του αεροπορικού στόλου της Ελλάδας τα τελευταία 30 χρόνια είναι F-16, αυτό φέρνει ως ουρές διαδοχικούς εκσυγχρονισμούς, αναβαθμίσεις, συντηρήσεις», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι σε τέτοιες εποχές καλό είναι να μην βάζει κανείς καν ζητήματα αυξημένων εξοπλιστικών δαπανών. «Πέραν του ότι βρισκόμαστε σε μία διαπραγμάτευση αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν και πολύ πιο σοβαρά και επείγοντα ζητήματα στη χώρα. Να σας το πω και αλλιώς εάν υποθέταμε ότι αυτήν τη στιγμή έχουμε μία τουρκική προκλητικότητα και πρέπει να κάνουμε κάτι για να αντιδράσουμε σε αυτήν, αυτό δεν είναι να ανακοινώσουμε ότι θα δώσουμε ένα κάρο λεφτά για να πάρουμε κάποια αεροπλάνα τα οποία θα έχουμε σε 15 χρόνια», εξήγησε.