ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Χωρίς οικουμενική κυβέρνηση, φως στο τούνελ δεν πρόκειται να δει η χώρα

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2017, 15:04 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2017, 15:04
Λεβέντης: Χωρίς οικουμενική κυβέρνηση, φως στο τούνελ δεν πρόκειται να δει η χώρα
Facebook Twitter Whatsapp

«H αξιολόγηση θα κλείσει. Το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να κλείσει η συμφωνία προς όφελος της κοινωνίας» τόνισε o Βασίλης Λεβέντης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«H αξιολόγηση θα κλείσει. Το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να κλείσει η συμφωνία προς όφελος της κοινωνίας» τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης επεσήμανε, ωστόσο, ότι «εάν δεν συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη και στο ευρώ σε μια οικουμενική κυβέρνηση, φως στο τούνελ δεν πρόκειται να δει η χώρα».

Ο πρόεδρος της ΕΚ τόνισε ακόμα, ότι «το πρόβλημα για τη χώρα είναι οι επενδύσεις. Όσο οι ξένοι επενδυτές παρατηρούν ότι μια κυβέρνηση με 153 βουλευτές δυσκολεύεται να κυβερνήσει, τόσο απέχουν από τις επενδυτικές τους πρωτοβουλίες».

Αναφερόμενος στο θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θεοποιήσει την ποσοτική χαλάρωση, πρέπει όμως να γνωρίζουν οι πολίτες ότι τα χρήματα που τυχόν θα έρθουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν μπορεί η κυβέρνηση να τα χρησιμοποιήσει σε όποιο τομέα της οικονομίας επιθυμεί, αντίθετα, τα συγκεκριμένα κονδύλια έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΚ τόνισε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά συνεννόηση και σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Για παράδειγμα, εάν έχουμε εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει 70 έδρες και η ΝΔ 140, δηλαδή θα έχουμε αλλαγή ρόλων και το πρόβλημα για τη χώρα θα παραμένει άλυτο».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr