current views are: 7

2 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση14:10

Επίσκεψη Σταϊκούρα στην Κύπρο – Συνάντηση με Νεοφύτου και Γεωργιάδη

Την Κύπρο επισκέφθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, και με τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη. 

Δημοσίευση 14:10’

Την Κύπρο επισκέφθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, και με τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη. 

Την Κύπρο επισκέφθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, και με τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως κατέθεσε τη στήριξή του στις προσπάθειες της Κυβέρνησης της Κύπρου για την εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο πρόβλημα της Μεγαλονήσου.

Ο κ. Σταϊκούρας συναντήθηκε και με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, με τον οποίο συζήτησαν «θέματα που βρίσκονται σήμερα στην ευρωπαϊκή οικονομική ατζέντα, καθώς και ζητήματα που αφορούν τις οικονομίες των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Κύπρου».

«Για την Ευρώπη, συζητήσαμε το ευρύτερο πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης, με στόχο, μέσα από την υιοθέτηση των αρχών της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς και με ένα ισορροπημένο μείγμα πολιτικών οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, να προωθείται η βιώσιμη ανάπτυξη, η απασχόληση και η κοινωνική συνοχή», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Για την Ελλάδα, επανέλαβα την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, κατά τον καλύτερο για τα Ελληνικά συμφέροντα τρόπο. Δυστυχώς, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος».

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας ανέπτυξε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση, το οποίο εδράζεται σε μία διαφορετική προσέγγιση υλοποίησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Με εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαθρωτικών αλλαγών, με βελτίωση του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με ρεαλιστικούς στόχους.

Τέλος, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την επιτυχή πολιτική διεύθυνση των οικονομικών της χώρας και για την ταχεία έξοδο της Κύπρου από την οικονομική κρίση». 


σχετικα αρθρα