ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τοίχο» βρήκε η Αχτσιόγλου– Ανένδοτο για τα εργασιακά το ΔΝΤ

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2017, 17:30 / Ανανεώθηκε 6 Μαρτίου 2017, 08:44
«Τοίχο» βρήκε η Αχτσιόγλου– Ανένδοτο για τα εργασιακά το ΔΝΤ
Facebook Twitter Whatsapp

Θέλουν την Ελλάδα εξαίρεση από την υπόλοιπη Ευρώπη 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως το απόγευμα και διήρκησε μόλις μια ώρα, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τα θέματα των εργασιακών ωστόσο, η πλευρά του ΔΝΤ δεν δέχθηκε καν να συζητήσει τον όρο «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές», δηλαδή το ευρωπαϊκό κεκτημένο όσο αναφορά την εργασιακή κανονικότητα.

Η συζήτησή δεν επεκτάθηκε στην ουσία των δυο βασικών θεμάτων όπως η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και το θέματών ομαδικών απολύσεων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Εργασίας η αδιάλεχτη στάση του ΔΝΤ  που ουσιαστικά δεν αποδέχεται ούτε όσα συμφωνηθήκαν στο τελευταίο Eurogroup προκειμένου να επανακκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, έφερε αμηχανία και στη στάση των Ευρωπαίων οι οποίοι « σφύριζαν αδιάφορα».

Το αρνητικό αποτέλεσμα της συνάντηση φαίνεται ότι ήταν και ο προφανής λόγος της ολιγόωρης συζήτησης των δυο πλευρών και φαίνεται να προμηνύει ότι το ΔΝΤ θα επιμένει στις σκληρές θέσεις του για τα εργασιακά συνεχίζοντας στο δόγμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποτελεί εξαίρεση από την εργασιακή κανονικότητα της υπόλοιπης Ευρώπης.