ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: «Κορσές» το Σύμφωνο Σταθερότητας

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2017, 21:51 / Ανανεώθηκε 6 Μαρτίου 2017, 21:51
Βούτσης: «Κορσές» το Σύμφωνο Σταθερότητας
Facebook Twitter Whatsapp

Στην ανάγκη αλλαγών στον πυρήνα της ΟΝΕ, για το Σύμφωνο Σταθερότητας, στάθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στην ανάγκη αλλαγών στον πυρήνα της ΟΝΕ, για το Σύμφωνο Σταθερότητας, στάθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αχαρνών, τόνισε ότι τα σημερινά προβλήματα οφείλονται εν πολλοίς στην ίδια την αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και στον «κορσέ», όπως είπε, που βάζει στις χώρες της ΕΕ, το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Πρόσθεσε επίσης ότι «είναι φανερό πως οι πλέον ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις εργάζονται για να καταστεί η Ελλάδα το κέντρο μιας ειδικής οικονομικής ζώνης στην περιοχή, στην ακραία περιφέρεια μιας Ε.Ε. πολλών ταχυτήτων». Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ηττηθούν στρατηγικά αυτές οι απόψεις.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Βούτσης δήλωσε ότι «το μόνο ζητούμενο στην τρέχουσα διαπραγμάτευση, είναι η εφαρμογή της γενικής συμφωνίας και η τήρηση όσων επίσης συμφωνήθηκαν στις επιμέρους αξιολογήσεις».

Καταλόγισε την κύρια ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο ΔΝΤ, το οποίο, όπως είπε, δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη την στάση του. Παράλληλα, ζήτησε να καταδικασθεί απερίφραστα η «επαναλαμβανόμενη τακτική των ατέρμονων διαπραγματεύσεων με υπαναχωρήσεις και αντικοινωνικές εμμονές των θεσμών απέναντι στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr