current views are: 10

8 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση13:34

Οργή της αντιπολίτευσης για το ξύλο των ΜΑΤ στους αγρότες: «Η κυβέρνηση τους υποδέχτηκε με βία και αλαζονεία»

Ολομέτωπή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών των ΜΑΤ, εξαπέλυσε η αντιπολίτευση.

Δημοσίευση 13:34’

Ολομέτωπή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών των ΜΑΤ, εξαπέλυσε η αντιπολίτευση.

Ολομέτωπή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών των ΜΑΤ, εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για τον λόγο που δεν δέχτηκε τους εκπροσώπους τους στο υπουργείο. 

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει πως η κυβέρνηση «υποδέχθηκε σήμερα τους διαμαρτυρόμενους αγρότες της Κρήτης στην Αθήνα με ΜΑΤ και δακρυγόνα. Αυτοί που τους υποσχέθηκαν τα πάντα για να υφαρπάξουν την ψήφο τους, τους ”αποζημίωσαν“ τελικά με μία άγρια φοροεπιδρομή των εισοδημάτων τους, με γιγάντωση των ασφαλιστικών τους εισφορών, με εκτίναξη του κόστους παραγωγής, με αποστέρηση κάθε δυνατότητας ανάκαμψης και προοπτικής».

«Στην αγανάκτηση των αγροτών, η Κυβέρνηση απαντά για δεύτερη φορά, με ό,τι της εχει απομείνει. Με βία και αλαζονεία» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ. 

Μιλώντας στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης, είπε πως «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα τους αγρότες και ο υπουργός τούς χαρακτηρίζει τραμπούκους. Τραμπούκοι όμως δεν είναι οι αγρότες, τραμπούκικες είναι οι πολιτικές σας που τους ξεκληρίζουν…».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλης, σχολίασε με την σειρά του, ότι «δεν μπορεί να υιοθετηθούν πράξεις βίας και αυταρχισμού από όπου και εάν προέρχονται».

«Ακούσαμε για τραμπούκους. Ξεχνάνε τα σκισμένα λάστιχα και τα ΜΑΤ», ανέφερε ο Ιω. Σαχινίδης από τη Χρυσή Αυγή. 

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου επεσήμανε πως «δεν είπα ποτέ ότι δημιούργησαν τα επεισόδια οι αγρότες της Κρήτης. Είπα ότι ο τρόπος που διαχειρίστηκαν τις κινητοποιήσεις, έδωσε την δυνατότητα να παρεισφρήσουν στοιχεία που δεν είχαν σχέση με τους αγρότες» ανέφερε. «Πήγε να γίνει κατάληψη, αυτή την εικόνα δεν μπορούμε να την επιστρέψουμε», διευκρίνισε ο υπουργός.


σχετικα αρθρα