ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Είμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2017, 11:06 / Ανανεώθηκε 24 Μαρτίου 2017, 11:06
Κατρούγκαλος: Είμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης
Facebook Twitter Whatsapp

Την άποψη πως η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής  υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την άποψη πως η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.  

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 πως:«Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η οποία θα είχε ολοκληρωθεί αν το ΔΝΤ δεν είχε τόσο αρνητική στάση» και συμπλήρωσε  «Δεχθήκαμε μέτρα από το 2019 και μετά, παρ' ότι διαφωνουμε, αλλά εξασφαλίσαμε τα αντίμετρα», ανέφερε και υπογράμμισε πως το ΔΝΤ έπεισε τους Ευρωπαίους για την ανάγκη μέτρων, ενώ δεν χρειάζονται.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις δήλωσε ακόμα σχετικά με το ασφαλιστικό ότι: «είμαστε περήφανοι γιατί έπρεπε να ρυθμίσουμε 40 χρόνια στρεβλώσεων και πετύχαμε να ισορροπήσουμε το σύστημα, χωρίς ελλείμματα, με ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη με την παροχή της εθνικής σύνταξης» και συμπλήρωσε ότι «οι συντάξεις είναι χαμηλές, αλλά αυτό μπορεί να πληρώσει η οικονομία».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και του ασφαλιστικού συστήματος είναι η υψηλή ανεργία στη χώρα μας, η οποία μπορεί να μειωθεί μόνον όταν επανέλθουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και γι' αυτό θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε πως ορισμένα από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης διαφέρουν από τον προεκλογικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και απέδωσε στους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ευρώπη που επέβαλλαν τις απόψεις τους, ενώ σημείωσε πως «είχαμε υπερεκτιμήσει το βαθμό λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ευρώπη».

Ερωτηθείς τέλος για το εάν ο πρωθυπουργός θα προβάλει βέτο στη Διακήρυξη της Ρώμης, σε περίπτωση που δεν συμπεριληφθεί η προσθήκη για τα εργασιακά που έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι στην επιστολή του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται οι ελληνικές θέσεις και ό,τι το βέτο αποτελεί μια ακραία λύση, όταν δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr