current views are: 7

24 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση10:27

Συνάντηση Καμμένου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς

Συνάντηση Καμμένου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς 

Δημοσίευση 10:27’

Συνάντηση Καμμένου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς 

Δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και επιφανών ομογενών παρέθεσε χθες το βράδυ στο Blair House ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους, για να τιμήσει την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και της απελευθέρωσης από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com από όπου και οι φωτογραφίες της συγκεκριμένης εκδήλωσης στο δείπνο παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης και άλλοι παράγοντες από την Ομογένεια και την Ελλάδα. Παρών στην εκδήλωση και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πενς με τον οποίο είχε ολιγόλεπτη συνομιλία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 

Μάλιστα μέσω του προσωπικού του λογαριασμοού στο twitter o υπουργός Άμυνας  έγραψε για αυτή την συνάντηση 

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς μίλησε για τη σημερινή εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, κατά την οποία ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο επειδή δέχθηκε τον ίδιο και τη σύζυγό του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και για την υποστήριξη του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος θα παρεβρεθεί στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου και θα μιλήσει για την Ομογένεια και την Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος είπε χαριτολογώντας ότι ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, που είναι ένας υπερήφανος Ελληνοαμερικανός, τον κάλεσε στο δείπνο. Μίλησε επίσης για τη συνεισφορά των Ελληνοαμερικανών στην Αμερική.

Μετά την εκδήλωση ο υπουργός Πάνος Καμμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι νομίζω μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Μας τιμά ιδιαιτέρως ο Πρόεδρος Τραμπ και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου εδώ στο Blair House, σε μια επέκταση του Λευκού Οίκου στην εθνική εορτή της Ελλάδας. Αυτό όπως ξέρετε γίνεται για την Ελλάδα και την Ιρλανδία μόνο, αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή και δείχνει την σημασία που δίνουν και οι ΗΠΑ στην συνεργασία τους με την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα στην στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στα πλαίσια του ΝΑΤΟ αλλά και της διμερής σχέσης, οι οποίες έχουν βελτιωθεί και νομίζω βρίσκονται στην καλύτερη φάση τα τελευταία χρόνια μέσω και της αναβάθμισης της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Τιμητική και η αυριανή εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.

Έχουμε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ. Γνωρίζουν την διάθεση που υπάρχει εκ μέρους της Ελλάδας για μια στενότερη συνεργασία. Εκτιμούμε ιδιαίτερα ότι οι ΗΠΑ όπως είπα και χθες στην Γερουσία σε δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα βρεθήκανε δίπλα και για την οικονομική κρίση στον Ιούνιο του 2015, αλλά και τώρα όπου πράγματι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει από μια οικονομική κρίση και ζητάμε την συμπαράσταση όλων συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Δεν μπορώ να είμαι άδικος με τον Πρόεδρο Ομπάμα διότι και εκείνος προσωπικά παρενέβη όταν χρειάστηκε υπέρ της πατρίδας μας.

Είμαι βέβαιος όμως ότι η διοίκηση Τραμπ όπως και δημόσια έχει εκφέρει και πριν από τις εκλογές και φαίνεται και από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του ότι θεωρεί την Ελλάδα ένα σημαντικό και αξιόπιστο σύμμαχο, ο οποίος μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Θεωρώ, λοιπόν, ότι και η διοίκηση Τραμπ θα είναι προς την Ελλάδα ιδιαίτερα φιλική στα πλαίσια και της συμμαχίας αλλά και των διμερών σχέσεων”.

Φωτογραφίες:Δημήτριος Πανάγος 


σχετικα αρθρα