current views are: 7

28 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση10:28

Τασούλας για Μπελογιάννη: Η επιβολή κομμουνιστικής δικτατορίας δεν συνιστά πράξη υπέρ της δημοκρατίας

Διαμάχη προκλήθηκε στη Βουλή, για τον Νίκο Μπελογιάννη και την παρουσία Τσίπρα, στην χθεσινή τελετή εγκαινίων της  μόνιμης έκθεσης

Δημοσίευση 10:28’

Διαμάχη προκλήθηκε στη Βουλή, για τον Νίκο Μπελογιάννη και την παρουσία Τσίπρα, στην χθεσινή τελετή εγκαινίων της  μόνιμης έκθεσης

Διαμάχη προκλήθηκε στη Βουλή, για τον Νίκο Μπελογιάννη και την παρουσία Τσίπρα, στην χθεσινή τελετή εγκαινίων της  μόνιμης έκθεσης στο σπίτι του στελέχους του ΚΚΕ και συμβόλου της Αριστεράς στη γενέτειρά του Αμαλιάδα.

H ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της προανακριτικής επιτροπής, είπε ο Κώστας Τασούλας, σημειώνοντας όμως ότι η πρόταση αυτή εντάσσεται σε μια ομοβροντία αντιπερισπασμού της κυβέρνησης για όλα όσα περιμένουν τον ελληνικό λαό από την «περήφανη» διαπραγμάτευση.

«Μέσα σε αυτή την ομοβροντία αντιπερισπασμού εντάσσεται και η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στο μνημόσυνο του Μπελογιάννη. Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η αριστερά σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία», είπε.

Ενώ επεσήμανε: «Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της Δημοκρατίας. Εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά».  


σχετικα αρθρα