ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μύλος» στη Βουλή με Μπελογιάννη - Παρέμβαση Βούτση, Τζαβάρα, Παπαρήγα

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2017, 15:41 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2017, 15:56
«Μύλος» στη Βουλή με Μπελογιάννη - Παρέμβαση Βούτση, Τζαβάρα, Παπαρήγα
Facebook Twitter Whatsapp

Διαστάσεις από το... πουθενά ή καλύτερα από το παραλήρημα του χρυσαυγίτη βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο, έλαβε η υπόθεση της υπεράσπισης ή μη του Νίκου Μπελογιάννη στη Βουλή.

Διαστάσεις από το... πουθενά ή καλύτερα από το παραλήρημα του χρυσαυγίτη βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο, έλαβε η υπόθεση της υπεράσπισης ή μη του Νίκου Μπελογιάννη στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, μετά τη παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τασούλα που έδωσε συνέχεια στο θέμα, το λόγο πήρε ο Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος είπε πως στην Αμαλιάδα με τη πρωτοβουλία της Βουλής να τιμήσει τον Μπελογιάννη έγινε παραβίαση της ουδετερότητας, καθώς εμφανίζεται ήρως της δημοκρατίας, ενώ ήταν αγωνιστής της παράταξής του.

Στις αναφορές κλήθηκε να απαντήσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι εδώ και καιρό δεν είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις για τη σχετική πρωτοβουλία του Σώματος. « Αυτό το θεωρούσα δημοκρατική ωρίμανση για το πώς βλέπουμε την ιστορία εν έτη 2017», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ήταν μια εκτέλεση που έγινε κάτω από την δημόσια διεθνή παγκόσμια κατακραυγή, διανοουμένων επιφανών εκείνης της περιόδου.

Η εκτέλεση έγινε Κυριακή 4 και 10 το πρωί, που απαγορεύεται αξιακά, γιατί την επόμενη μέρα είχε συγκληθεί ειδική επιτροπή Χαρίτων να δώσει χάρες».

Μάλιστα μετά από αλλεπάλληλες τοποθετήσεις του προεδρεύοντα Δημήτρη Κρεμαστινού που μίλησε για τα παραδείγματα του ισπανικού εμφυλίου και τις νέες διευκρινήσεις του Τζαβάρα, το λόγο πήρε ο Γιώργος Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ που και αυτός με τη σειρά του δεν απέφυγε τις…χοντράδες! « Ο Τασούλας είπε σκληρή ποινή αλλά ο Μπελογιάννης ήθελε κομμουνιστική δικτατορία. Εγώ θυμάμαι δύο δικτατορίες από την ίδια παράταξη που κληρονόμοι της σήμερα είναι οι συντηρητικοί», είπε, αφήνοντας- ελπίζουμε- εμβρόντητους τους βουλευτές στην αίθουσα.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr