ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Δεν μπορεί να ακυρώνεται ένα τόσο μεγάλο έργο για τμήμα μόλις ενός χιλιομέτρου

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 4 Απριλίου 2017, 15:37 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2017, 15:39
Τζιτζικώστας: Δεν μπορεί να ακυρώνεται ένα τόσο μεγάλο έργο για τμήμα μόλις ενός χιλιομέτρου
Facebook Twitter Whatsapp

Επίσκεψη και αυτοψία στον οδικό άξονα του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης  Απόστολος Τζιτζικώστας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίσκεψη και αυτοψία στον οδικό άξονα του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής και ειδικά στο τμήμα των 4 χιλιομέτρων, όπου εκτελούνται εργασίες από την «Εγνατία Οδός ΑΕ» μεταξύ της Ποτίδαιας και των Μουδανιών, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μαζί τον κ. Τζιτζικώστα ήταν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Γιάννης Γιώργος και ο Δήμαρχο Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

Το συγκεκριμένο τμήμα των 4 χιλιομέτρων, αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας της «Εγνατία Οδός ΑΕ», που παραμένει επί πολλά χρόνια ανολοκλήρωτο, δημιουργεί ειδικά τη θερινή τουριστική περίοδο, σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Χαλκιδικής.

Ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε και παρέδωσε στην κυκλοφορία από τις αρχές του περσινού καλοκαιριού τον κεντρικό άξονα του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου μήκους 17,5 χλμ., ακόμη εκτελούνται εργασίες στο τμήμα των 4 χλμ., που είναι αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας της «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Σε δηλώσεις του μετά την αυτοψία στις εργασίες που εκτελούνται για την ολοκλήρωση του τμήματος Ποτίδαια – Μουδανιά, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι τουρίστες και επισκέπτες του πρώτου ‘ποδιού’ Χαλκιδικής ταλαιπωρούνται επειδή δεν ολοκληρώνονται αυτά τα 4 χλμ. δρόμου.

Εμείς πέρσι ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με κονδύλια του ΕΣΠΑ, παραδώσαμε στην κυκλοφορία τον κεντρικό άξονα ενός κλειστού σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσανδρεία. Ένα δρόμο μήκους 17,5 χλμ., με προϋπολογισμό 63 εκ. ευρώ. Αυτά τα τέσσερα όμως χιλιόμετρα από τα Μουδανιά μέχρι την Ποτίδαια ταλαιπωρούσαν τους διερχόμενους επί πολλά χρόνια, μέχρι και πέρσι.

Σήμερα διαπιστώσαμε ότι τα έργα εκτελούνται κανονικά και σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ‘Εγνατία Οδός ΑΕ’, το έργο θα παραδοθεί σε κυκλοφορία ως το καλοκαίρι. Παραμένει όμως ένα κομμάτι περίπου 900 μέτρων κοντά στη γέφυρα της Ποτίδαιας, όπου δεν εκτελούνται εργασίες.

Αν η ‘Εγνατία Οδός ΑΕ’ δεν δώσει άμεσα λύση και γι’ αυτό το μικρό τμήμα, η ταλαιπωρία των πολιτών θα συνεχιστεί και ουσιαστικά μειώνεται η αξία των έργων της Περιφέρειας και το έργο της ίδιας της ‘Εγνατίας’ στα υπόλοιπα περίπου 3 χλμ., που ολοκληρώνεται το Μάιο.

Καλώ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την ‘Εγνατία Οδός ΑΕ’ άμεσα να βρουν λύση γι’ αυτό το ένα χιλιόμετρο. Δεν μπορεί να ακυρώνεται ένα τόσο μεγάλο έργο για ένα τμήμα μόλις ενός χιλιομέτρου». κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr