ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καμία διαπραγμάτευση περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»

Δημοσίευση 26 Νοεμβρίου 2010, 09:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Καμία διαπραγμάτευση περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»
Facebook Twitter Whatsapp

Απέκλεισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή το ενδεχόμενο συνεργασίας της χώρας μας και συνεκμετάλλευσης τυχόν φυσικών πόρων με την Τουρκία.

Απέκλεισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή το ενδεχόμενο συνεργασίας της χώρας μας και συνεκμετάλλευσης τυχόν φυσικών πόρων με την Τουρκία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια συνεργασία γιατί πάντα παραμένει η υποβόσκουσα απειλή της Τουρκίας για casus beli.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επικαιροποίηση του σχετικού νόμου που αφορά στην εκμετάλλευση πιθανών φυσικών πόρων για να μπορέσει η χώρα μας να τους εκμεταλλευτεί.

«Από τη στιγμή που μια χώρα απειλεί μια άλλη χώρα με πόλεμο, πώς μπορούμε εμείς να συζητάμε για την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη;», διερωτήθηκε, λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Καρατζαφέρης.

«Είμαστε οι πρώτοι συνήγοροι της ένταξης της Τουρκίας της Ευρώπης την ώρα που μας απειλεί με πόλεμο», παρατήρησε.

«Οδηγούμεθα σε μια πορεία, κατά την οποία η Τουρκία ζητά σειρά πραγμάτων από την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας πως η Αγκυρα ζητεί να γίνουν υποχωρήσεις προκειμένου να ανοίξει τη θεολογική σχολή της Χάλκης.

Κατά τη δευρερολογία του ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα λέει «ναι» στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αλλά ότι «ο οδικός χάρτης προς την ΕΕ έχει πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Σχετικά με την αποκλειστική οικονομική ζώνη, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως «επιδίωξή μας αποκλειστική είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με όλες τις γειτονικές χώρες» και κατέληξε: «Η ΑΟΖ δεν είναι μαγικό χαρτί με υπερφυσικές ιδιότητες που λύνει όλα τα προβλήματα».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr