ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτα προϋπολογισμός, μετά “ανασχηματισμός”

Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2010, 09:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρώτα προϋπολογισμός, μετά “ανασχηματισμός”
Facebook Twitter Whatsapp

Οι διαρθρωτικές κινήσεις τις οποίες σκέφτεται να κάνει στην ηγετική ομάδα της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, θα καθυστερήσουν για λίγο- έως ότου ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.

Οι διαρθρωτικές κινήσεις τις οποίες σκέφτεται να κάνει στην ηγετική ομάδα της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, θα καθυστερήσουν για λίγο- έως ότου ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, έχει στρέψει την προσοχή του στον προϋπολογισμό και την εμφάνιση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Στόχος του να δείξει ότι υπάρχει ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση χωρίς να απαιτούνται τόσο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Η οικονομία θεωρείται προνομιακός χώρος για τον Α. Σαμαρά και ο προϋπολογισμός μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να διαχωρίσει πλήρως τη θέση του και από τους υπόλοιπους “ενοίκους της πολυκατοικίας” , τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γ.

Καρατζαφέρη, οι οποίοι έχουν ψηφίσει υπέρ του Μνημονίου.

Κομβικό πρόσωπο για τον “ανασχηματισμό” της Ρηγίλλης θεωρείται ο Π. Παναγιωτόπουλος. Πολλοί σημειώνουν ότι η επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ δεν είναι η καλύτερη δυνατή- άλλοι τόσοι όμως αντιπαραθέτουν ότι ο εκπρόσωπος τύπου δεν έχει κάνει το “μεγάλο λάθος”.

Ο κ. Σαμαράς κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, την ώρα που στη Ρηγίλλης και στη Βουλή, ακούγονται διάφορα ονόματα μεταξύ των οποίων των Ν. Δένδια και Μ. Χαρακόπουλου.

Σημαντικοί θεωρούνται και οι τομείς του Πολιτικού Σχεδιασμού και του Προγράμματος, με τους Μ. Χαρακόπουλο και Ευρ. Στυλιανίδη αντίστοιχα να έχουν την εμπιστοσύνη του Προέδρου της ΝΔ, χωρίς αυτό να σημαίνει και ότι αποκλείεται να μετακινηθούν σε άλλους τομείς.

Αλλαγές, ενδεχομένως θα υπάρξουν και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος.

Ενδιαφέρον έχει το εάν θα αξιοποιεί ο Α. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος εμφανίζει διάθεση να επανακάμψει, όπως και ο τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος της ΝΔ θα διαχειριστεί τους διακείμενους φιλικά προς τη Ντόρα Μπακογιάννη βουλευτές, όπως οι Ν. Δένδιας, Κ. Χατζηδάκης κ.ά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις