ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς στο υπουργικό συμβούλιο

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2010, 19:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Άγριος καυγάς στο υπουργικό συμβούλιο
Facebook Twitter Whatsapp

Βαρύ ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από τις επώδυνες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και γιαυτό πολλοί υπουργοί ζητούσαν διευκρινήσεις από την υπουργό απασχόλησης.

Βαρύ ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από τις επώδυνες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και γιαυτό πολλοί υπουργοί ζητούσαν διευκρινήσεις από την υπουργό απασχόλησης.

Ιδιαιτέρως ο κ. Σκανδαλίδης διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο ίδιος άλλα έλεγε στις τηλεοράσεις την προηγούμενη εβδομάδα "ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα" και άλλα ακούμε σήμερα.

"Εγώ σαν γραμμιτζής ακολουθούσα τη γραμμή της κυβέρνησης, γιαυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τι θα λέμε κάθε φορά."

Στο ίδιο κλίμα και ο αναπληρωτής άμυνας Πάνος Μπεγλίτης που εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις αλλαγές που υιοθέτησε η κυβέρνηση έναντι της τροικας σημειώνοντας ότι δεν έγινε επαρκής διαπραγμάτευση και γι'αυτό υπάρχει κίνδυνος διολίσθησης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα.

Ενισχύεται ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό Συμβούλιο

Ενισχύεται ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων, ανέφερε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας , το οποίο παρουσίασε η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η κ. Κατσέλη ανέφερε, στη συνεδρίαση, ότι με την αρχική διάταξη του μνημονίου, που προέβλεπε την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, θα επέρχονταν ακόμα και η κατάργηση των κοινωνικών εταίρων, καθώς δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξής τους.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι η ρύθμιση του νομοσχεδίου αποτελεί και πρόκληση για το ίδιο το συνδικαλιστικό Κίνημα να τοποθετηθεί πάνω σε νέες μορφές, ώστε να μη χάνονται θέσεις εργασίας. Καθώς και ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, δημιουργείται ένα δίκτυο ασφαλείας για τους εργαζόμενους, όπως το σύστημα πρόνοιας, η προστασία των ανέργων και η επιμόρφωση, κατάρτιση και προετοιμασία τους προκειμένου να επανέλθουν στην αγορά εργασίας.

Γενικότερα η αίσθηση που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι ότι έγινε μια καλύτερη διαπραγμάτευση και ότι περισώθηκαν πολλά πράγματα σε σχέση με τα εργασιακά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, η συζήτηση αφορούσε κυρίως στο να μη δοθεί η εντύπωση ότι θα υπάρξουν απολύσεις, κάτι που, όπως ειπώθηκε, δεν ισχύει, έτσι κι αλλιώς.

Επίσης τονίσθηκε η μεγάλη σημασία του αναπτυξιακού νόμου. Κατά τη σχετική συζήτηση η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου πρότεινε να δημιουργηθεί ένα κουπόνι, με το οποίο το κράτος θα μπορεί να πληρώνει τα χρέη του στις επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα το χρησιμοποιούν για την εξόφληση υποχρεώσεών τους σε ασφαλιστικά ταμεία κλπ. Επίσης πρότεινε να δημιουργηθεί ένα venture capital, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε ιδιωτικά κεφάλαια να επενδύσουν στη χώρα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις