ΠΟΛΙΤΙΚΗ

PASOK εναντίον ΠΑΣΟΚ!

Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2010, 16:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
PASOK εναντίον ΠΑΣΟΚ!
Facebook Twitter Whatsapp

Οι κοσμογονικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, φέρνουν με μαθηματική ακρίβεια το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου σε σύγκρουση με το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με τον κομματικό του μηχανισμό και την εκλογική του βάση.

Οι κοσμογονικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, φέρνουν με μαθηματική ακρίβεια το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου σε σύγκρουση με το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με τον κομματικό του μηχανισμό και την εκλογική του βάση.

Οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ διαμηνύουν με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τα μέτρα που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο και ότι θα ηγηθούν των αγώνων που προγραμματίζονται. Εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν, λένε ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε ένα εμφύλιο πόλεμο με διαστάσεις που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν αυτή τη στιγμή.

Οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ, της ΔΕΗ, της Αγροτικής Τράπεζας, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, είναι σάρκα εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ, ενώ ανάμεσα στους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ που χτυπιούνται από τα μέτρα βρίσκονται εκατοντάδες μεσαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και δεκάδες χιλιάδες οπαδοί και ψηφοφόροι του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όπως γνωρίζουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι υπουργοί οι οποίοι αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να αντιπαρατίθενται με “συντρόφους με τους οποίους βρέθηκαν για χρόνια στο ίδιο μετερίζι”. Ο Δ. Ρέππας, ο Α. Λοβέρδος, η Λούκα Κατσέλη, ο Χ. Παπουτσής, ο Κ. Σκανδαλίδης είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

Ο Γ. Παπανδρέου, ελπίζει ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης στον οποίο έχει αναθέσει την αποστολή να συναντά τους συνδικαλιστές για να ηρεμήσει τα πνεύματα, θα μπορέσει να έχει κάποια αποτελέσματα, αλλά αυτό θεωρείται ανέφικτο από την πλειοψηφία των υπουργών.

Οι “παλιοί” καταλογίσουν ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στο “κολέγιο”- όπως αποκαλούν τους υπουργούς που υπήρξαν συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου και ιδιαίτερα στον Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος θεωρείται εμπνευστής του πολυνομοσχεδίου, με ανεβασμένες μετοχές έναντι του Πρωθυπουργού.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr