ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ της Κυβέρνησης εναντίον του ΠΑΣΟΚ των συνδικαλιστών

Δημοσίευση 19 Δεκεμβρίου 2010, 06:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το ΠΑΣΟΚ της Κυβέρνησης εναντίον του ΠΑΣΟΚ των συνδικαλιστών
Facebook Twitter Whatsapp

«Διάλογος, διάλογος, διάλογος. Και αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, πάλι σύντροφοι θα είμαστε».

«Διάλογος, διάλογος, διάλογος. Και αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, πάλι σύντροφοι θα είμαστε».

Αυτό θα μπορούσε να είναι συμπυκνωμένο το μότο του ΠΑΣΟΚ εν όψει της «αναμέτρησης» με τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ καθώς τα νέα μέτρα φέρνουν ante portas το ενδεχόμενο ενός «εμφύλιου» εσωκομματικού πολέμου.
Με τον διάλογο, το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι ορισμένες αντιδράσεις μπορεί να καμφθούν. Έστω και αν αυτό δεν γίνει εφικτό, θεωρείται δεδομένο ότι η (λογική) αγωνία των εργαζομένων δεν μεγεθύνεται.
Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Ιπποκράτους γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μέτρα θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ σε σύγκρουση με την παραδοσιακή εκλογική του βάση- τους μικρομεσαίους. Γι αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση- όπως λένε χαρακτηριστικά, κάποιος συνδικαλιστής που δεν θα πεισθεί και θα εναντιωθεί με τις πολιτικές της Κυβέρνησης, να κινδυνεύσει με οποιασδήποτε μορφής πειθαρχικά μέτρα.
Αφετηρία αυτού του ιδιότυπου- εσωκομματικού υπό μια έννοια διαλόγου, θα είναι η παραδοχή ότι τα μέτρα δεν είναι μέτρα ΠΑΣΟΚ, απέχουν της ιδεολογίας του κυβερνώντος κόμματος, κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτά- πρώτος ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά είναι αναγκαία.
Ειδικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, ο Πρωθυπουργός έχει αναθέσει στην Ιπποκράτους και τον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις