ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς εκπλήξεις ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Δημοσίευση 22 Δεκεμβρίου 2010, 22:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χωρίς εκπλήξεις ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός
Facebook Twitter Whatsapp

Χωρίς εκπλήξεις ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός από την κυβερνητική πλειοψηφία, παρά τις διαφωνίες που είχαν διατυπωθεί εδώ και κάποιες μέρες από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς εκπλήξεις ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός από την κυβερνητική πλειοψηφία, παρά τις διαφωνίες που είχαν διατυπωθεί εδώ και κάποιες μέρες από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Τελικά, το «μασάζ» που ανέλαβαν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός απέδωσε καρπούς, μιας και το… χειρότερο αποφεύχθηκε. Το ζήτημα όμως είναι τεχνικό, μιας και οι διαφωνίες ξεπεράστηκαν προς το παρόν, αλλά δεν απαλείφθηκαν.
Είναι ενδεικτική η δήλωση του βουλευτή Θωμά Ρομπόπουλου ότι στο επόμενο κατεπείγον για το οποίο δεν θα υπάρχει ενημέρωση «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω». Ο κ. Ρομπόπουλος ψήφισε τον προϋπολογισμό, κάτι που δεν έκανε τελικά ο Β. Παπαχρήστος, όπως και ο Γιάννης Δημαράς, η Σοφία Σακοράφα και ο Βασίλης Οικονόμου. Τον προϋπολογισμό ψήφισαν 156 βουλευτές.

Αλλά και από την πλευρά της ΝΔ δεν υπήρξαν διαρροές, κάτι που θεωρούνταν επίσης πιθανό.
Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε ναι σε όλα, η ΝΔ όχι στα υπουργεία και ναι για την Προεδρία της Δημοκρατίας- εξαίρεση ο Πάνος Καμένος που τα καταψήφισε όλα- ενώ τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και η Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές της επιρροής της, όχι σε όλα.

Από την συνεδρίαση απουσίασαν οι βουλευτές της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης και Τ. Ιατρίδου, οι οποίοι γνωστοποίησαν την τοποθέτησή τους με επιστολές, που δεν αναγνωρίζονται ως έγκυρες ψήφοι.

“Τα επώδυνα μέτρα είναι πίσω μας” διαβεβαίωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό.

«Συζητάμε τον πρώτο προϋπολογισμό της χώρας υπό καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε "πάλη έξω από το κοινοβούλιο", ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης προέκρινε ως μόνη λύση τη μετάθεση του χρέους της Ελλάδας για μία δεκαετία, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από την κυβέρνησης.

Και την Τετάρτη δεν έλειψαν τα πυρά απο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης συζήτησης, εκτός από τους εισηγητές, πήραν το λόγο 198 βουλευτές και ο κατάλογος των ομιλητών εξαντλήθηκε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις