ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Γ. Μπουτάρης

Δημοσίευση 23 Δεκεμβρίου 2010, 13:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θεσσαλονίκη: Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Γ. Μπουτάρης
Facebook Twitter Whatsapp

Ορκίστηκε το μεσημέρι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Ορκίστηκε το μεσημέρι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο, παρέστησαν ο απερχόμενος δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο απερχόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σωτήρης Καπετανόπουλος.

Πολιτικό όρκο έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τις παρατάξεις Μπουτάρη, Ζαριαννόπουλου, Μηταφίδη και Μάτη, ενώ θρησκευτικό οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Γκιουλέκα, Παπαθεμελή και Στεργίου.

Προηγήθηκε, η ομιλία του νέου δημάρχου, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Παπαγεωργόπουλο για το έργο του, ενώ κάλεσε τους 4.500 υπαλλήλους του δήμου να συστρατευτούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη, αλλά η δική μας απάντηση είναι: πλήρης αξιοποίηση της δημιουργικότητας του κάθε πολίτη για την επίλυση των προβλημάτων, χωρίς μεγαλεπήβολα σχέδια, λειτουργώντας με την απλή, καθημερινή λογική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, εθελοντική δουλειά, συμμετοχή στα κοινά, διάλογος και συναίνεση», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Το νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης απαρτίζεται από 49 δημοτικούς συμβούλους, ενώ ορκίστηκαν και οι 78 διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr