ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρύ το πρόγραμμα της κυβέρνησης για το 2011

Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου 2010, 06:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βαρύ το πρόγραμμα της κυβέρνησης για το 2011
Facebook Twitter Whatsapp

Την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς καθυστέρηση και υποχώρηση σε πιέσεις τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς καθυστέρηση και υποχώρηση σε πιέσεις τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Παράλληλα ζήτησε προτάσεις από τους υπουργούς που όπως ανέφερε πρέπει να κινούνται στη λογική «πιλοτικών προγραμμάτων», για στοχευμένες ενέργειες όπως η καταπολέμηση της ανεργίας, ή η περικοπή των δαπανών στο δημόσιο τομέα.

Αφήνοντας εκτός ατζέντας  τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα γίνουν στο προσεχές διάστημα («κλειστά» επαγγέλματα, εξυγίανση ΔΕΚΟ,  συγχωνεύσεις οργανισµών, ενιαίο μισθολόγιο και μετατάξεις , αλλαγές στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση), ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές στο πρόγραμμα της κυβέρνησής για το 2011.

«Χρειάζεται προσπάθεια και συνεχείς διορθωτικές κινήσεις», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και προσέθεσε ότι «το 2011 προχωράμε με μεγάλες μεταρρυθμίσεις που είναι δίκαιες και οφελούν τη χώρα , το κοινωνικό σύνολο και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αλλά που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεβολεύουν, θίγουν εδραιωμένα συμφέροντα ολίγων σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας, όπως είναι τα "κλειστά επαγγέλματα", όπου η απόφασή μας είναι δεδομένη και με διαβούλευση προχωράμε».

Αναφερόμενος έμμεσα στην αναταραχή που επικρατεί ανάμεσα σε πολίτες και κυβέρνηση τόνισε : «Η δικαιολογημένη ανησυχία, απογοήτευση ή και οργή των πολιτών δεν πρέπει να οδηγήσει σε ηττοπάθεια, μοιρολατρεία ή εύκολη αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων αλλά να γίνει δύναμη αλλαγής» συμπληρώνοντας ότι «τίποτα δεν χαρίζεται».

Σε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της κυβέρνησης για το 2010, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε  : «Σταθήκαμε όρθιοι στη μεγαλύτερη κρίση του ελληνισμού στην πρόσφατη ιστορία μας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr