ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστόφιας: Βγαίνουμε μπροστά με τις πρωτοβουλίες μας

Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου 2011, 10:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χριστόφιας: Βγαίνουμε μπροστά με τις πρωτοβουλίες μας
Facebook Twitter Whatsapp

Η άσκηση πολιτικής και η προώθηση στόχων επιβάλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών και συγκεκριμένων κινήσεων, τονίζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Η άσκηση πολιτικής και η προώθηση στόχων επιβάλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών και συγκεκριμένων κινήσεων, τονίζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

"Κι εμείς αυτό κάνουμε, γι αυτό και βγαίνουμε μπροστά", δηλώνει.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Χαραυγή" ο πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στο κυπριακό δεν μπορεί να προωθηθεί πολιτική, μόνο με το τί θέλουμε. "Αν μείνουμε σ' αυτό, τότε θα απομονωθούμε και θα μείνουμε πίσω", επισημαίνει.

Ο Κύπριος πρόεδρος δηλώνει ότι δεν αποκλείεται ξένοι κύκλοι να επιθυμούν την επιβολή χρονοδιαγραμμάτων και επιδιαιτησίας. Ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι εργάζεται προληπτικά και δεν αφήνει κανένα περιθώριο επιβολής τέτοιων διαδικασιών.

Αναφέρει, επίσης, ότι η συλλογική διαχείριση του κυπριακού από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, διασφαλίζει πως δεν θα αλλάξει η διαδικασία των απευθείας συνομιλιών, η οποία , όπως λέει, είναι "κυπριακής ιδιοκτησίας".

Τονίζει ότι αξιοποιείται η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, με στόχο να συνεργασθεί για δίκαιη και λειτουργική λύση του κυπριακού και υπογραμμίζει την ανάγκη, από την πλευρά της ελληνοκυπριακής πολιτικής ηγεσίας, για ενότητα, ελάχιστη συναντίληψη στο κυπριακό και "μια ελάχιστη εμπιστοσύνη στον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς".

Εξάλλου, ο Κύπριος πρόεδρος εξήρε το έργο που επιτελεί η Εθνική Φρουρά, επισημαίνοντας ότι "εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας στον κυπριακό λαό, όσο κρατά η τουρκική κατοχή".

Μιλώντας στην πρωτοχρονιάτικη χοεροεσπερίδα του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ο πρόεδρος Χριστόφιας, σημείωσε ότι "η Εθνική Φρουρά δίνει στον ίδιο τη δυνατότητα να εργαστεί έχοντας τα νώτα του καλυμμένα, ώστε το 2011 να καταλήξουμε σε μια λύση που να επανενώνει το λαό, Ελληνοκυπρίους , Τουρκοκυπρίους, Αρμένιους Μαρωνίτες και Λατίνους, σε μια πατρίδα στην οποία αφέντης θα είναι ο κυπριακός λαός στο σύνολο του, χωρίς ξένους αφεντάδες".

Με νουνεχείς, συνεχείς δράσεις και κινήσεις, επεσήμανε, θα φέρουμε σε πέρας το κοινό μας έργο, που είναι, πρόσθεσε, η υπεράσπιση της πατρίδας και η απελευθέρωση.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, τόνισε ότι στόχος είναι και θα παραμείνει η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον κυπριακό λαό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr