ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΔΕΔΥ κατά Πάγκαλου για τους "κοπρίτες"

Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου 2011, 19:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΑΔΕΔΥ κατά Πάγκαλου για τους "κοπρίτες"
Facebook Twitter Whatsapp

Σκληρή απάντηση δίνει η ΑΔΕΔΥ στον Θεόδωρο Πάγκαλο και στις δήλωσεις του στο Βήμα της Κυριακής για "κοπρίτες στο Δημόσιο".

Σκληρή απάντηση δίνει η ΑΔΕΔΥ στον Θεόδωρο Πάγκαλο και στις δήλωσεις του στο Βήμα της Κυριακής για "κοπρίτες στο Δημόσιο".

Στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «συστηματική υβριστική επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων», και κατηγορεί την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι η επίθεση αυτή «εκφράστηκε με αντικοινωνικό τρόπο ακόμα και κατά την Πρωτοχρονιά».

«Είναι η νέα μορφή της συνεχιζόμενης βίας, απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο σε μια κοινωνική ομάδα, με στόχο τη διαίρεση και την αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής που οδηγεί στοχευμένα στην πλήρη υποταγή της», συνεχίζει η συνδικαλιστική οργάνωση.

Η ΑΔΕΔΥ θεωρεί τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ως προαναγγελία επιπλέον μειώσεων μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών: "Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που το 96% δεν ξεπερνά τις 27 χιλιάδες ετήσιο εισόδημα, φαίνεται ότι ούτε οι έως τώρα περικοπές, ούτε οι νέες αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας, του ΦΠΑ, των ειδικών φόρων κατανάλωσης, του ρεύματος, των εισιτηρίων κ.α. δεν είναι αρκετά να ικανοποιήσουν την πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα, γι’ αυτό και στήνεται σκηνικό με νέα μέτρα.

Τονίζει επίσης ότι χαρακτηρισμοί που διατυπώνονται "περιπτωσιολογικά" για να γενικεύσουν εντυπώσεις, αποσκοπούν στη συσκότιση των αιτιών για τις περικοπές και την καλλιέργεια φαινόμένων κοινωνικού αυτοματισμού.

"Αυτά κρύβονται πίσω από τους απαράδεκτους και άθλιους χαρακτηρισμούς – που διατυπώνονται «περιπτωσιολογικά» για να γενικεύσουν εντυπώσεις - στις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, που προφανώς εκφράζει και ανέλαβε να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση" καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr