ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπιστολή-απάντηση του Ψωμιάδη στον υφυπουργό Υποδομών

Δημοσίευση 7 Ιανουαρίου 2011, 09:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Eπιστολή-απάντηση του Ψωμιάδη στον υφυπουργό Υποδομών
Facebook Twitter Whatsapp

Επιστολή στον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, με αφορμή δηλώσεις του πρώτου σε τοπική εφημερίδα σχετικά με το έργο που καλείται να επιτελέσει ο κ. Ψωμιάδης ως Περιφερειάρχης.

Επιστολή στον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, με αφορμή δηλώσεις του πρώτου σε τοπική εφημερίδα σχετικά με το έργο που καλείται να επιτελέσει ο κ. Ψωμιάδης ως Περιφερειάρχης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Διάβασα έκπληκτος σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» (φύλλο 4ης Ιανουαρίου 2011, με τίτλο «Η παροχολογία της ΝΔ δεν πείθει κανέναν») ότι δηλώσατε πως «είναι στο χέρι μου να συνεργαστώ και να αποδώσω έργο» στην Περιφέρεια, τη στιγμή που πρώτος εγώ επισήμανα την ανάγκη συναίνεσης και συνεργασίας, πέρα από κόμματα και χρώματα, για αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτό άλλωστε υπήρξε και προσωπική μου δέσμευση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την ομαλή μετάβαση στη νέα αιρετή Περιφέρεια. Μην ξεχνάτε, όμως, κ. Υπουργέ, πως η καλή συνεργασία απαιτεί καθαρές κουβέντες και από τις δύο πλευρές που καλούνται να κάτσουν στο τραπέζι και να προχωρήσουν μαζί. Επανειλημμένα σας είχα απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθείτε τη Νομαρχία μας και να ενημερωθείτε για το τεράστιο και δύσκολο έργο που επιτελέσαμε όλα αυτά τα χρόνια, παρά την ασφυκτική έλλειψη πόρων, το περιορισμένο προσωπικό και τους σκοπέλους της γραφειοκρατίας.

Με σκληρή δουλειά, επιμονή και αίσθημα ευθύνης υλοποιήσαμε το 95% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. 1000 τεχνικά έργα, 125 σχολεία, 2.500 σχολικές αίθουσες, 350 αθλητικά έργα. Ο Νομός Θεσσαλονίκης για 8 χρόνια ήταν ένα εργοτάξιο με τα εκατοντάδες τεχνικά έργα που μελετήθηκαν, δημοπρατήθηκαν και εκτελέστηκαν. Ξεκινήσαμε το νέο Διοικητικό Μέγαρο στο ΦΙΞ με πόρους που εξοικονομήσαμε από τη χρηστή διαχείριση. Φέραμε 1 δις ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Κλείσαμε τη Νομαρχία διεκδικώντας από την κυβέρνηση της ΝΔ. Στα τοπικά προβλήματα εξάλλου δεν είμαι με κανένα κόμμα. Είμαι με την αυτοδιοίκηση και το έχω αποδείξει έμπρακτα.

Δυστυχώς, σήμερα η Πολιτεία δεν επέδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον για τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του νομού Θεσσαλονίκης. Ενώ το 2009, η Νομαρχία μας πήρε 20 εκατομμύρια ευρώ για έργα σχολικής στέγης, πετυχαίνοντας ένα μικρό θαύμα (μείωση της διπλοβάρδιας από 36% στο 10% σε επίπεδο νομού), το 2010 έλαβε μόλις 2 εκατομμύρια ευρώ. Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τους εργολάβους, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να παραλάβουμε νέα, έτοιμα σχολεία. Παράλληλα τα έσοδα από τους ΚΑΠ για συγκοινωνιακά, κτιριακά, εγγειοβελτιωτικά και άλλα έργα επενδύσεων στο νομό Θεσσαλονίκης μειώθηκαν κατά 38,7%, αφού το 2009 πήραμε 6,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2010 μόλις 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι μια ελπίδα για τη χώρα μας, μια ελπίδα για τη Μακεδονία μας και πρέπει να προστατευθεί από όλους μας. Δεν υπάρχει χώρος για αντιπολιτευτικές λογικές και στείρες αντιπολιτευτικές κορώνες, σε μια Περιφέρεια που υποφέρει από την ανεργία, την ύφεση, τη μηδενική ανάπτυξη.

Ως ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τους συνεργάτες μου, θα επιτελέσουμε τα καθήκοντά μας με συνέπεια και ευσυνειδησία, όπως οφείλουμε στους πολίτες που μας εξέλεξαν.

Οφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα, να ασχοληθούμε με τη Μακεδονία μας, χωρίς κομματικές παρωπίδες. Θεωρώ ότι η κεντρική εξουσία πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της αυτοδιοίκησης, αποφεύγοντας λάθη, παλινωδίες και υπονομεύσεις των προηγουμένων ετών.

Το μέλλον της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απαιτεί τη συσπείρωση όλων μας. Θέλουμε να συνεργαστούμε, ιδιαίτερα με εσάς, γιατί μπορείτε από τη θέση σας να μας βοηθήσετε στο δύσκολο έργο της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου. Τα προβλήματα της Μακεδονίας πρέπει να γίνουν για όλους μας κίνητρο για ομόνοια, για τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και συναίνεση.

Με εκτίμηση,

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr