ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Αδειάζει" τον Πάγκαλο ο Πεταλωτής

Δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2011, 14:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
"Αδειάζει" τον Πάγκαλο ο Πεταλωτής
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής "αδειάζει" με δηλώσεις του τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Μετά τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής "αδειάζει" με δηλώσεις του τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Μιλώντας τη Δευτέρα στους εκπροσώπους του Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος, λέγοντας ότι "η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να το κάνει".

"Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε με το δικό του τρόπο απόψεις, υπάρχουν όμως θεσμικά εκφρασμένες απόψεις από την κυβέρνηση» σχολίασε, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Πάγκαλου κατά των υπαλλήλων του Δημοσίου". "Ο κ. Πάγκαλος δεν επιχείρησε να εκφράσει απόψεις της κυβέρνησης" υπογράμμισε.

"Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, που έχει θεσμοθετήσει τη διαφορετικότητα» τόνισε, αναφερόμενος στα σχόλια της Αριστερής Πρωτοβουλίας για τον κ. Πάγκαλο.

"Οι δηλώσεις χαρακτηρίζουν αυτόν που τις κάνει" τόνισε, τέλος, αναφερόμενος στον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, διαφώνησε κατηγορηματικά με τις δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

"Το 2011 είναι η χρονιά των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών"

"Το 2011 θα είναι σίγουρα μια διαφορετική χρονιά, εξίσου δύσκολη και προκλητική αλλά με άλλες στοχεύσεις και διαφορετικές προτεραιότητες", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και σημείωσε ότι αυτή είναι η χρονιά των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών για τη χώρα, που θα απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και θα θέσουν τις βάσεις της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης.

"Εκεί στρέφεται πλέον η προσπάθεια, εκεί θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της πατρίδας μας", σημείωσε.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι στο 2010, στην πιο δύσκολη ίσως χρονιά μετά τη Μεταπολίτευση, η κυβέρνηση πήρε αποφάσεις δύσκολες, με υψηλή συναίσθηση ευθύνης, αποφάσεις απόλυτα αναγκαίες για τη βιωσιμότητα της χώρας και για να αποκτήσουμε εκ νέου το δικαίωμα να ελπίζουμε για το μέλλον.

Υπογράμμισε δε ότι με αυτές τις αποφάσεις η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει τον απαραίτητο χρόνο για να αλλάξει οριστικά το πρόσωπο της χώρας, -για το οποίο σημείωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι και αταλάντευτοι»- και τόνισε ότι αν και οι δυσκολίες σαφώς δεν έχουν ξεπεραστεί, τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2010, για να επισημάνει ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από τα προβλεπόμενα, καθώς το έλλειμμα μειώθηκε κατά 36,5% έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 33,2% και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7%.

Ανέφερε ακόμα ότι έως το τέλος του μήνα θα έχει ψηφιστεί ο νέος επενδυτικός νόμος, ότι σήμερα τέθηκε σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων «με σοβαρή και εκτεταμένη διαβούλευση» με τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς επίσης και ότι ο «Καλλικράτης» έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία του και αναδιοργανώνει τον διοικητικό χάρτη της χώρας.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι ο πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου θα γίνει δεκτός αύριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και θα τον ενημερώσει για όλα τα τρέχοντα θέματα.

Σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για θέματα απελευθέρωσης αγοράς ενέργειας, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση και πρόσθεσε ότι ήταν μια σύσκεψη για ενεργειακά θέματα που είναι ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας μας.

"Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μυστικής διπλωματίας"

«Αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μυστικής διπλωματίας και αυτά που λέμε και στο εσωτερικό, τολμάμε να τα λέμε και μέσα στην Τουρκία και μάλιστα σε συγκεκριμένο ακροατήριο», τόνισε επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για «μυστική διπλωματία» με τη γείτονα χώρα.

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «θέλουμε ξεκάθαρες σχέσεις με τη γείτονα χώρα, έχουμε τις απόψεις μας, έχουμε πλήρη βεβαιότητα ότι τα εθνικά μας συμφέροντα τα υπερασπιζόμαστε και είναι δίκαια και γι’ αυτό ακριβώς δεν έχουμε και κανένα φοβικό σύνδρομο».

Υπενθύμισε δε ότι αύριο θα συνέλθει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και ανακοίνωσε ότι εντός του μήνα θα υπάρχει μια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα εθνικά θέματα, όπου ο πρωθυπουργός θα κάνει με τον «ευκρινέστερο και αναλυτικότερο» τρόπο ενημέρωση για τα εθνικά θέματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι «οι κατηγορίες περί ‘μυστικής διπλωματίας’ είναι η πρόφαση για να καλυφθεί, προφανώς, το μεγάλο κενό που αισθάνθηκε η ΝΔ με την εξαιρετικά σημαντική στάση και συμπεριφορά του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον του συγκεκριμένου ακροατηρίου» και συμπλήρωσε ότι «τα περί μυστικής διπλωματίας η ΝΔ ίσως τα γνωρίζει καλύτερα, γι’ αυτό είχαμε αυτήν την τεράστια υποχώρηση στη διεθνή μας παρουσία όσο ήταν κυβέρνηση η ΝΔ».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr