ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση σε τρεις υπουργούς κατέθεσε ο Θεόδωρος Καράογλου

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2011, 09:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ερώτηση σε τρεις υπουργούς κατέθεσε ο Θεόδωρος Καράογλου
Facebook Twitter Whatsapp

Ερώτηση προς τρεις υπουργούς με θέμα τα ναρκωτικά, τα τροχαία ατυχήματα και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Ερώτηση προς τρεις υπουργούς με θέμα τα ναρκωτικά, τα τροχαία ατυχήματα και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Συγκεκριμένα, ερώτηση κατέθεσε στους Υπουργούς Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Αύξηση χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε μικρές ηλικίες», προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων με θέμα «Με κατάργηση κινδυνεύει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας» και προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Τραγική αύξηση τροχαίων ατυχημάτων κατά την περίοδο των εορτών».

Αναλυτικά:

"ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1. Αύξηση χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε μικρές ηλικίες

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα πανελλήνια έρευνα, που πραγματοποίησε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, αναφορικά με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών από τους μαθητές στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στο πρώτο στάδιο της εξάρτησης αποδεικνύεται η χρήση νόμιμων ουσιών -τσιγάρο και αλκοόλ- που ξεκινά από την ηλικία των 12 ετών, ενώ στη συνέχεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μαθητές προχωρούν στη χρήση παράνομων ουσιών.
Η εύκολη πρόσβαση των ανήλικων παιδιών στις εξαρτησιογόνες ουσίες, το άγχος και η πίεση που αισθάνονται οι μαθητές από τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, τα προβλήματα στο οικογενειακό περιβάλλον, είναι μόνο μερικοί ενδεικτικοί παράγοντες που ωθούν τα παιδιά στη χρήση ουσιών.
Όπως καταγράφεται από την έρευνα που εκπονήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο, το 13% των μαθητών έχει δοκιμάσει εισπνεόμενες ουσίες, σχεδόν το 4% έχει κάνει χρήση ηρεμιστικών και υπνωτικών χαπιών χωρίς ιατρική συνταγή, ενώ σχεδόν το 1,5% έχει κάνει χρήση αναβολικών.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κατάλληλη ενημέρωση των μαθητών για τη μη  χρήση, τόσο των νόμιμων όσο και των παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών;

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την προστασία των ανηλίκων, που έχουν στις μέρες μας εύκολη πρόσβαση στις εξαρτησιογόνες ουσίες;"

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr