ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μέρκελ ανέδειξε την αδιαλλαξία της Τουρκίας για το Κυπριακό

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2011, 17:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Μέρκελ ανέδειξε την αδιαλλαξία της Τουρκίας για το Κυπριακό
Facebook Twitter Whatsapp

Η Κυπριακή πολιτική σκηνή αποτίμησε θετικά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Κύπρο.

Η Κυπριακή πολιτική σκηνή αποτίμησε θετικά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Κύπρο.

Το ΑΚΕΛ δια στόματος του Κυπριανού συνεργάζεται με τον πρόεδρο πρόεδρο Χριστόφια για επίλυση του Κυπριακού, ενώ ρίχνει ευθύνες στην τουρκική πλευρά για παρακώλυση στην εύρεση ουσιαστικής λύσης.

Ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε ότι αναπτύχθηκε μεγάλη σεναριολογία, πριν από την επίσκεψη της κ. Μέρκελ και τόνισε ότι αποδείχθηκε έμπρακτα η απόκλιση, που είχαν οι φήμες από την πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι υπήρξε μια ιστορική παρουσία αλλά και θετικότατη ανταπόκριση στα αιτήματα και τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνοκυπριακή πλευρά για λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι κατά τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ έθεσε το θέμα της ενεργότερης παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο διάλογο, με την παρουσία υψηλού αξιωματούχου που θα διορίζεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Έτσι, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ , θα γνωρίζει η Τουρκία ότι θα ελέγχεται, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα γνωρίζουν ποιες είναι οι πραγματικές θέσεις της Άγκυρας.

Ιστορική και ταυτόχρονα πολυσήμαντη χαρακτήρισε την επίσκεψη Μέρκελ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου καθώς δήλωσε ότι πρόκειται για επωφελή επίσκεψη τόσο για το Κυπριακό, όσο και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Επίσης ο Φώτης Φωτίου τόνισε ότι : “Ίσως είναι η πρώτη φορά, που Ευρωπαίος ηγέτης έχει θέσει την πραγματικότητα στη σωστή της διάσταση και με απόλυτη σαφήνεια”.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης, είπε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ανέδειξε την Τουρκική κακοπιστία και αδιαλλαξία ως την αιτία μη επίλυσης του Κυπριακού, ενώ υπέδειξε κατηγορηματικά , ότι όσο η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί, ο ενταξιακός της διάλογος θα παραμένει σε στασιμότητα.

Από την πλευρά του ΕΥΡΩΚΟ , ο Δημήτρης Συλλούρης χαρακτήρισε πολύ θετική την επίσκεψη Μέρκελ στην Κύπρο, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι καιρός, αυτές οι προσεγγίσεις να μεταφερθούν και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr