ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2011, 06:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, θα έχει την Πέμπτη στις 12:30 μμ στο Μέγαρο Μαξίμου, η διοίκηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, θα έχει την Πέμπτη στις 12:30 μμ στο Μέγαρο Μαξίμου, η διοίκηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Αυτό προανήγγειλε την Τετάρτη, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην οποία απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Περικλή Παναγόπουλο και στον Νίκο Τελειώνη.

Ο κ. Διαμαντίδης σε δηλώσεις του τόνισε «ότι πολλά πράγματα στην κρουαζιέρα, που θα είναι ένας μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα μας, έχουν ήδη δρομολογηθεί, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο τομέα είναι αποφασισμένη να τον στηρίξει». Αναφερόμενος στη ναυτιλία πρόσθεσε ότι «μας κάνει όλους υπερήφανους σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα».

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Γιώργος Γράτσος, συνεχάρη στην ομιλία του την κυβέρνηση για την κατάργηση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, λέγοντας ότι «άνοιξε ο δρόμος για την Ελλάδα να γίνει σημαντικός παίκτης σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο κλάδο τον τουρισμού».

Ο κ. Γκράτσος πρόσθεσε ότι «με πρόχειρους υπολογισμούς του ναυτικού επιμελητηρίου της Ελλάδας η απόφαση για κατάργηση του καμποτάζ εφόσον αναπτυχθεί ο κλάδος ανάλογα με τη σχέση αφίξεων επισκεπτών της Ισπανίας, θα προσφέρει περίπου 1,16 δισεκατομμύρια ευρώ σε τιμές του 2009 και περίπου 15.000 έμμεσα η άμεσα εξαρτώμενες θέσεις εργασίας».

«Πρέπει να μην καθυστερήσει η απαραίτητη βελτίωση των υποδομών για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας προκειμένου να ωφεληθούν οι τοπικές κοινωνίες αλλά και να ενθαρρυνθεί η προσέλευση των εταιρειών κρουαζιέρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ναυτικού επιμελητηρίου.

Αναφερόμενος στη νησιωτική λιμενική πολιτική, τόνισε ότι το λιμάνι του Λαυρίου σαν αφετηρία για τις Κυκλάδες, μπορεί να εξοικονομήσει ώρες, κόστος και ρύπους. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το Λαύριο δεν μπορεί να αναπτυχθεί σαν λιμάνι αν δεν συνδεθεί με τον προαστιακό και αν η υφιστάμενη οδική υποδομή δε βελτιωθεί.

Αναφερόμενος στο θαλάσσιο τουρισμό τόνισε ότι με τη νομοθεσία μας στο χρόνο που πέρασε διώξαμε αρκετές εκατοντάδες αν όχι περισσότερα σκάφη αναψυχής από τα ελληνικά λιμάνια.

«Ο Θαλάσσιος τουρισμός με ιδιωτικά και επαγγελματικά σκάφη αναψυχής πέραν των 12.000 εγγεγραμμένων στο ναυτικό επιμελητήριο της Ελλάδος γίνεται και από πολλά άλλα με ξένες σημαίες που ελλιμενίζονται στην Ελλάδα. Όλα αυτά απασχολούν δεκάδες χιλιάδες άτομα στη συντήρηση και τη φύλαξή τους» υπογράμμισε.

Το ναυτικό επιμελητήριο τίμησε με ειδική πλακέτα για την προσφορά του στη ναυτιλία τον κ. Περικλή Παναγόπουλο την οποία και παρέλαβε η κόρη του Ειρήνη.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στο Νίκο Τελειώνη για την πολυετή συμβολή του στα ναυτιλιακά και από της θέσεως του στο Σκανδιναβικό Πρακτορείο αλλά και τον Όμιλο Ευγενίδη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr