ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Σκυλακάκη για την σύμβαση ΟΠΑΠ - Intralot

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2011, 09:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ερώτηση Σκυλακάκη για την σύμβαση ΟΠΑΠ - Intralot
Facebook Twitter Whatsapp

Το θέμα της σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Intralot επαναφέρει στο προσκήνιο ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος χθες δημοσιοποίησε συνολικά 11 νέα ερωτήματα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το θέμα της σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Intralot επαναφέρει στο προσκήνιο ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος χθες δημοσιοποίησε συνολικά 11 νέα ερωτήματα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Καταρχήν, ο κ. Σκυλακάκης ρωτά τη διοίκηση του ΟΠΑΠ αν σκοπεύει να δώσει τη νέα σύμβαση στη δημοσιότητα με βάση τις αρχές της διαφάνειας και της ανοικτής διακυβέρνησης. Ρωτά, ακόμη, αν «διατηρούνται και στη νέα σύμβαση οι λεόντειες -υπέρ του ομίλου Intralot- ποινικές ρήτρες εχεμύθειας της σύμβασης του 2007». Ο ευρωβουλευτής αναρωτιέται γιατί η διοίκηση του ΟΠΑΠ «συμφώνησε στην απευθείας ανάθεση στην Intralot -και χωρίς καμία δημόσια ή διαφανή διαδικασία- σειράς νέων παιχνιδιών, που δεν περιλαμβάνονταν στην υπό επέκταση σύμβαση». Το επόμενο ερώτημα του κ. Σκυλακάκη αφορά τη διαδικασία πρόσληψης συμβούλου που θα συντάξει τις προδιαγραφές του διαγωνισμού για τη νέα σύμβαση και γιατί η προκήρυξη αυτή δεν έχει δημοσιευθεί.
Επίσης, αναρωτιέται γιατί η νέα διοίκηση χρειάστηκε 11 μήνες για την πρόσληψη του συμβούλου «ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί έγκαιρα ο διεθνής διαγωνισμός». Για το ίδιο θέμα, ένα άλλο ερώτημα αφορά το γιατί δεν προσελήφθη σύμβουλος για τους όρους της τελευταίας σύμβασης με την Intralot. Ο κ. Σκυλακάκης ρωτά ακόμη αν «προβλέπεται και στη νέα σύμβαση με την Intralot τιμολόγηση για υπηρεσίες από εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος, με τις σχετικές φορολογικές απώλειες για το ελληνικό κράτος, όπως συνέβαινε με τη σύμβαση του 2007».

Διαδικασία
Επίσης, ζητά να υπάρξει ενημέρωση για το ποιος και με ποια διαδικασία καθόρισε τα περιλαμβανόμενα στη νέα σύμβαση και αν έκανε η διοίκηση του ΟΠΑΠ συγκριτική έρευνα αγοράς διεθνώς για την αξία των προσφερόμενων υπηρεσιών της Intralot. Ένα άλλο ερώτημα αφορά τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε το επιπλέον τίμημα του ποσοστού 8% στην Intralot για τα νέα παιχνίδια.

Τέλος, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά να μάθει «τι σημαίνει ο όρος 'επιπρόσθετες δωρεάν παροχές', που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ της 16ης/12/2010 και αναφέρεται στις 20.000 τηλεοράσεις, στους 5.500 αποκωδικοποιητές, στη δημιουργία portal και ΟΠΑΠ TV κ.λπ., που θα του προσφερθούν από την Intralot». Ο κ. Σκυλακάκης επισημαίνει ότι στην ανακοίνωση του Ιουλίου του 2010 αναφέρεται ότι για όλα τα παραπάνω «η ΟΠΑΠ θα καταβάλει ετήσιο σταθερό τίμημα 57 εκατομμυρίων ευρώ (πλέον ΦΠΑ)».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr