ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπηλιωτόπουλος: Αναζητούμε νέα φιλοσοφικά και κοινωνικά ρεύματα

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2011, 13:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σπηλιωτόπουλος: Αναζητούμε νέα φιλοσοφικά και κοινωνικά ρεύματα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στον Real FM δήλωσε, ότι η ΝΔ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ιδεολογικού στίγματος και ανέφερε ότι : «κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία του κόμματος».

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στον Real FM δήλωσε, ότι η ΝΔ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ιδεολογικού στίγματος και ανέφερε ότι : «κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία του κόμματος».

“Δεν έχουμε, λοιπόν, πρόβλημα ιδεολογίας. Είναι ξεκάθαρη η ιδεολογία μας .Είμαστε αυτοί οι οποίοι αναζητούμε νέα φιλοσοφικά και κοινωνικά ρεύματα. Αυτό σημαίνει ότι προσθέτουμε στη ΝΔ. Ότι πολλαπλασιάζουμε τη δύναμη της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όμως δήλωσε επιφυλακτικός στην πρόταση της κας Ντόρας Μπακογιάννη για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις προμήθειες και τις σπατάλες στο χώρο της υγείας και επανέλαβε την ίδια θέση και για την Εξεταστική στον τομέα της οικονομίας, που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Παιδείας και το ενδεχόμενο μείωσης των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος τόνισε πως «δεν μπορεί διαρκώς αυτή η κυβέρνηση να μας αιφνιδιάζει με σαλαμοποιημένες τμηματικές προτάσεις».

«Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση αυτή, συνολικά να θέσει σε επίπεδο εθνικού διαλόγου τις δικές της προτάσεις, να ακούσει και τις δικές μας προτάσεις, να δούμε τι κάναμε έως και σήμερα, τι πρέπει να γίνει από εδώ και έπειτα και μαζί συνολικά μέσα από έναν εθνικό διάλογο να καταλήξουμε σε πορίσματα, με τη δέσμευση ότι αυτά θα τα εφαρμόσουμε», είπε.

“Είμαστε υπέρ της συναίνεσης στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας” τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε : “Αυτό έκανα πράξη και εγώ ως Υπουργός , ανοίγοντας εθνικό διάλογο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπό τον κ Μπαμπινιώτη.

 Δεσμευτήκαμε ότι όποιος κι αν εκλεγεί θα εφαρμόσει τα αποτελέσματα του διαλόγου. Από εκείνη τη στιγμή έως και σήμερα, έχει περάσει ένας χρόνος, τα δε αποτελέσματα του εθνικού διαλόγου για τα σχολεία και τον τρόπο που θα μπουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια τα κρατάει η κα Διαμαντοπούλου ερμητικά κλειστά στο δικό της το συρτάρι και ανακινεί μονομερώς θέματα που αφορούν την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεχνώντας ότι πρόσφατη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έγινε επί των ημερών μου. Εμείς λέμε ναι: συμμετέχουμε στο διάλογο, αλλά όχι σε αιφνιδιασμούς και όχι σε διάλογο προσχηματικό. Ας εφαρμόσει τις προηγούμενες προτάσεις στις οποίες καταλήξαμε και θα προχωρήσουμε μαζί. Εάν θέλει να προχωρήσουμε μαζί για να μην κάνουμε τα παιδιά μας πειραματόζωα για ακόμη μια φορά».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr