ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ρυθμούς συνεδρίου η Δημοκρατική Συμμαχία

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2011, 08:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε ρυθμούς συνεδρίου η Δημοκρατική Συμμαχία
Facebook Twitter Whatsapp

Με γοργούς ρυθμούς προετοιμάζεται από τωρα η Δημοκρατική Συμμαχία, το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, για τη διεξαγωγή του ιδρυτικού της συνεδρίου που θα διεξαχθεί το Μάϊο.

Με γοργούς ρυθμούς προετοιμάζεται από τωρα η Δημοκρατική Συμμαχία, το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, για τη διεξαγωγή του ιδρυτικού της συνεδρίου που θα διεξαχθεί το Μάϊο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος συνεδριάζει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 10.00 το πρωί και στο εξής τίθενται σε πλήρη λειτουργία οι κομματικές "μηχανές".

Το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 27, 28 και 29 Μαίου, ημερομηνίες που, όπως επισημαίνουν με νόημα στελέχη του κόμματος,δεν είναι τυχαίο ότι συμπίπτουν με την επέτειο από την υπογραφή του πρωτοκόλου ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πριν από 42 χρόνια, στις 28 Μαίου 1979, στο Ζάππειο.

Για την προετοιμασία του συνεδρίου η κυρία Μπακογιάννη έχει ξεκινήσει ήδη περιοδείες με πρώτο σταθμό την Κρήτη, όπου είχε εκτενείς συζητήσεις και συνεργασία με τα τοπικά στελέχη του κόμματος. Πρόθεσή της είναι να περιοδεύσει σε όλη την Επικράτεια και στο πλαίσιο αυτό επόμενος σταθμός θα είναι η Ήπειρος.

Παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα οκτώ ομάδων πρωτοβουλίας που συστάθηκαν σε ισάριθμους δήμους και τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν κι άλλες σταδιακά σε όλη την Ελλάδα. Οι ομάδες πρωτοβουλίας λειτουργούν ως τοπικές οργανώσεις, ενώ αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα και κάποιες εντός Αττικής, όπου προγραμματίζεται να ανοίξουν και τοπικά γραφεία του κόμματος.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία αριθμεί 113 μέλη, έχει οριστεί ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης,  ο οποίος σημειώνει ότι κύρια επιδίωξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι "ένα ανοικτό συνέδριο προς την κοινωνία" που "να δημιουργήσει μια νέα συλλογικότητα", διότι, όπως εξηγεί, "αυτή είναι η ουσία ενός κόμματος που καλείται να καλύψει ένα καινούργιο πολιτικό χώρο".

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής κατανέμονται σε τέσσερις τομείς με αντικείμενο την προετοιμασία του καταστατικού του κινήματος, την επεξεργασία των προγραμματικών κατευθύνσεων, τη χάραξη της στρατηγικής και πολιτικής δράσης και την οργανωτική συγκρότηση και προετοιμασία.

Μεγάλο μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά και θα συμμετάσχουν προσωπικότητες και ειδικοί που δεν είναι μέλη του κόμματος.

Στόχος είναι η σύνθεση απόψεων και η διεξαγωγή ενός ιδρυτικού συνεδρίου ανοικτού σε διαφορετικές ιδέες, νέα ρεύματα σκέψης και σύγχρονες τάσεις, ώστε, όπως δηλώνει η κυρία Μπακογιάννη, "να διοργανωθεί ένα συνέδριο που θα καταστήσει τη Δημοκρατική Συμμαχία μια ισχυρή και δυνατή συμμαχία ιδεών".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr