ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθυστερήσεις στο μετρό της Θεσσαλονίκης "βλέπει" η Ν.Δ

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2011, 12:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καθυστερήσεις στο μετρό της Θεσσαλονίκης "βλέπει" η Ν.Δ
Facebook Twitter Whatsapp

Καθυστερήσεις στις εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης "βλέπουν" τα στελέχη της ΝΔ και η εκτίμησή τους είναι ότι το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί εγκαίρως.

Καθυστερήσεις στις εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης "βλέπουν" τα στελέχη της ΝΔ και η εκτίμησή τους είναι ότι το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί εγκαίρως.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μαζί με τον βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Υποδομών Σάββα Αναστασιάδη και κομματικά στελέχη, που παρακολουθούν την πορεία των εργασιών, έδωσαν συνέντευξη Τύπου και καταλόγισαν ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τις καθυστερήσεις.

Απέδωσαν σε μια προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για τις καθυστερήσεις, τις ανακοινώσεις ότι η βασική γραμμή του Μετρό θα ολοκληρωθεί μαζί με την επέκταση προς την Καλαμαριά και κατηγόρησαν τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη ότι καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και ψάχνει για «άλλοθι» στις κυβερνήσεις της ΝΔ.

Επιπλέον, έστρεψαν την προσοχή τους στους επαγγελματίες που πλήττονται από την παρουσία των εργοταξίων και κάλεσαν την κυβέρνηση να αναλάβει δεσμεύσεις για τον χρόνο παραμονής των εργοταξίων, ώστε να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι τι τους περιμένει. Σε περιπτώσεις που παρατείνεται η λειτουργία των εργοταξίων πέρα από τον χρόνο της δέσμευσης, ζήτησαν να προβλεφθεί ρήτρα αποζημίωσης των επαγγελματιών που πλήττονται.

Τέλος, τάχθηκαν υπέρ της χορήγησης αδειών ελεύθερης διέλευσης από διόδια σε κατοίκους γειτονικών περιοχών που αναγκάζονται να περνούν από αυτά καθημερινά και πολλές φορές, ενώ βλέπουν θετικά τις κινήσεις του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, κατά της παράνομης στάθμευσης και του παραεμπορίου, με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα έχουν πρώτα μελετηθεί.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr