ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρατζαφέρης: “Η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές”

Δημοσίευση 18 Ιανουαρίου 2011, 16:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καρατζαφέρης: “Η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές”
Facebook Twitter Whatsapp

Την εκτίμηση ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Μάλιστα, προσδιόρισε και την ημερομηνία  κατά την οποία ο ίδιος θεωρεί πιθανή την προσφυγή στις πρόωρες κάλπες.

Την εκτίμηση ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Μάλιστα, προσδιόρισε και την ημερομηνία  κατά την οποία ο ίδιος θεωρεί πιθανή την προσφυγή στις πρόωρες κάλπες.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (Αντένα) ο κ.Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «σχεδιάζει να τις κερδίσει, αλλά εκτιμώ ότι υπάρχει και άλλη οδός που μπορεί να τις χάσει».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «πιθανότατη ημερομηνία μου φαίνεται η 4η Απριλίου» και υποστήριξε ότι «στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου, θα παραδώσει το “δακτυλίδι”, όπως ακριβώς έγινε και με την περίπτωση Σημίτη».

Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε επίσης ότι έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις και υποστήριξε ότι «ο κ. Παπανδρέου “προαλείφεται” για να αναλάβει τη θέση του Γ.Γ του ΟΗΕ. Εκτός απροόπτου και απροβλέπτου, πιστεύω ότι έχει “καπαρώσει” τη θέση αυτή».

Υποστήριξε ακόμη ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ «θα τον επιβραβεύσουν για αυτή τη θέση, με ένα τριπλό δώρο: με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους μας, με τη μείωση του επιτοκίου, και την έκδοση του ευρωομολόγου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε επίσης ότι δεν παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη επειδή ήταν στην Κύπρο και δεν πρόλαβε να επιστρέψει.

«Άλλωστε, η Κύπρος είναι και τόσο μακριά» είπε, επαναλαμβάνοντας τις αιχμές για την στάση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Κυπριακό μετά την εισβολή των τούρκων στη Μεγαλόνησο το 1974.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι το κλειδί για τον ελληνισμό είναι στο χώρο που βρίσκεται δίπλα στο κοίτασμα Λεβιάθαν, όπου σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει ποσότητα φυσικού αερίου, αρκετή να εφοδιάσει και να καλύψει τις ανάγκες όλης της Ευρώπης για μεγάλη χρονική περίοδο».

Υποστήριξε επίσης ότι υπάρχουν τεράστιες ποσότητες αερίου νοτίως της Κρήτης, και χαρακτήρισε υψίστης στρατηγικής σημασίας, την ένωση της ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. «Μπορεί να χαραχτεί επίσης, και νέος αγωγός ο οποίος θα παρακάμπτει την Τουρκία. Αυτές οι εξελίξεις, πρόκειται να αλλάξουν ριζικά και για πάντα, όλη την πολιτική και τη γεωπολιτική της ευρύτερης περιοχής της Μεσογειακής λεκάνης» είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

Όσον αφορά το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι τώρα αντιλήφθηκαν όλοι πόσο σοβαρό είναι το θέμα αυτό, και ανέφερε πως όταν έθετε ο ίδιος το πρόβλημα πριν από χρόνια «όλοι με έλεγαν “φασίστα, ρατσιστή, ακραίο” κτλ. Φυσικά, τώρα όλοι τους συνειδητοποιούν πόσο επίκαιρη και σωστή ήταν η θέση μας. Τώρα όλοι τους, σπεύδουν να υιοθετήσουν τις θέσεις μας».

Είπε ακόμη ότι από το 2000 ζητούσε να ληφθούν μέτρα για την λαθρομετανάστευση και υποστήριξε πως εάν τον είχαν ακούσει σήμερα θα είχαμε 1.000.000 λιγότερους λαθρομετανάστες. «Όλοι δέχονται βέβαια, ότι αυτό θα ήταν προς όφελος του Έθνους. Πρέπει κάτι να γίνει επιτέλους. Τώρα βέβαια φτιάχνουν το Φράχτη στα σύνορα, αλλά βρέθηκε ένα καράβι με 300 λαθρομετανάστες να έχει διασχίσει όλο το Αιγαίο, να έχει περάσει νοτίως της Πελοποννήσου, να έχει διασχίσει όλο το Ιόνιο και να βρεθεί στην Κέρκυρα! Εάν η χώρα μας δεν γίνει εξαιρετικά αυστηρή, δεν πρόκειται να σταματήσει αυτό το κύμα» είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ακόμη ότι πρέπει να αλλάξει η συμφωνία “Δουβλίνο II” την οποία χαρακτήρισε «καταστροφή για την πατρίδα μας». Υποστήριξε ότι «έχουμε καταστεί μία χώρα transit» και πρότεινε να δοθούν 50.000 έγγραφα σε λαθρομετανάστες και να προωθηθούν στην Ευρώπη. «Μόνο με αυτό τον τρόπο, θα καταλάβουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, την σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης μας» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr