ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση απεσταλμένου του Καντάφι με Δ. Δόλλη στην Αθήνα

Δημοσίευση 10 Μαρτίου 2011, 11:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνάντηση απεσταλμένου του Καντάφι με Δ. Δόλλη στην Αθήνα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Λίβυος απεσταλμένος Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα έγινε δεκτός, όπως και από άλλες χώρες, σήμερα το πρωί από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη.

Ο Λίβυος απεσταλμένος Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα έγινε δεκτός, όπως και από άλλες χώρες, σήμερα το πρωί από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από συνεννόηση του υπουργού Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, με την επικεφαλής της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Κάθριν Άστον, προκειμένου να ακουστούν απόψεις ενόψει της ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Η θέση της Ελλάδας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, είναι ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία και η διεθνής κοινότητα να παραμείνει ενωμένη ασκώντας πίεση στο καθεστώς. Προς αυτή την κατεύθυνση κρίνεται απαραίτητος και καθοριστικός ο ρόλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, άκουσε τις απόψεις του κ. Σιάλα, ο οποίος μετέφερε τις θέσεις τού καθεστώτος για τη διέξοδο από την κρίση και θα ενημερώσει τους εταίρους μας σήμερα στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, που έχει συγκαλέσει η κ. Άστον για να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή σε προετοιμασία του εκτάκτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 11ης Μαρτίου.

Οι θέσεις που διατύπωσε στην Αθήνα ο Λίβυος απεσταλμένος δεν απείχαν από τις απόψεις που έχει διατυπώσει δημόσια ο Μουάμαρ Καντάφι και άλλοι εκπρόσωποι του καθεστώτος.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, πραγματικές προθέσεις δεν μπορούν να διαγνωστούν και οι θέσεις, που παρουσιάστηκαν, θα αξιολογηθούν συνολικά στο Συμβούλιο της ΕΕ. Η Ελλάδα, όπως επισημάνθηκε, παραμένει προσηλωμένη σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Ανάλογη συνάντηση θα έχει και ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρεία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να συναντηθεί με αντικαθεστωτικούς της Λιβύης.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr