ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μεταναστευτικό “εκτίναξε” τον Καρατζαφέρη στο 9%

Δημοσίευση 11 Μαρτίου 2011, 05:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το μεταναστευτικό “εκτίναξε” τον Καρατζαφέρη στο 9%
Facebook Twitter Whatsapp

Βαρύ κλίμα σε όλα τα επίπεδα, με ραγδαία επιδείνωση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος, αποτυπώνουν οι δείκτες του Βαρόμετρου της Public Issue για το ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή».

Βαρύ κλίμα σε όλα τα επίπεδα, με ραγδαία επιδείνωση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος, αποτυπώνουν οι δείκτες του Βαρόμετρου της Public Issue για το ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή».

Βασικά στοιχεία του Βαρόμετρου είναι η έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια αλλά και η ανασφάλεια που προκαλεί η πολιτική διαχείριση της κρίσης, με αποτέλεσμα να αποτυπώνεται κατακρύμνιση της εικόνας τόσο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, όσο και της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, ενώ την ίδια ώρα ο ΛΑ.Ο.Σ. εκτοξεύει τα ποσοστά του.

Αναλυτικότερα, το 78% των ερωτώμενων θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. 80% δεν αισθάνεται ικανοποιημένο από τη ζωή του, ενώ το ποσοστό κοινωνικής ανασφάλειας γι το μέλλον εκτοξεύεται στο 87%.

Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες για την οικονομική κατάσταση της χώρας, το 73% απαντά ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν, ενώ σε προσωπικό επίπεδο οι αρνητικές προσδοκίες φτάνουν το 64%.

Σε πολιτικό επίπεδο, το 86% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 91% από την αντιπολίτευση για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας και 70% απαντά ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματα. Στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 34 θετικές γνώμες, ο Αντώνης Σαμαράς 22, ενώ 38 απαντούν ότι κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Ανατροπή, ωστόσο, προκαλούν οι απαντήσεις των πολιτών για το ποιο θεωρούν καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης. 24% απαντά «κανένα» και ακολουθούν: ΛΑ.Ο.Σ. (22%), ΚΚΕ (17%), ΝΔ (15%), ΣΥΡΙΖΑ (10%), χωρίς γνώμη (11%).

Υψηλά εξάλλου είναι τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ και στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός συγκεντρώνει 36 θετικές γνώμες (59 αρνητικές) και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (31/65), ΝΔ (27/68), ΚΚΕ (26/70) και ΣΥΡΙΖΑ (23/73).

Τέλος, αναφορικά με την ανάγκη διεξαγωγής εκλογών, το 71% απαντά ότι μάλλον δε χρειάζεται, ενώ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με ποσοστό αποχής 34,5%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35%, η ΝΔ 28,5%, το ΚΚΕ 11%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5% και Λοιπά Κόμματα 11,5%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 1-4/3/2011, σε δείγμα 1,215 ατόμων ,με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου χωρίς κάλπη.

Το Βαρόμετρο αναλυτικά. Πατήστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις