ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτός, αυτοί και η επιστροφή

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2011, 10:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυτός, αυτοί και η επιστροφή
Facebook Twitter Whatsapp

Σε ανοιχτή γραμμή με τον Κώστα Καραμανλή βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι “τρεις σωματοφύλακες”, χωρίς ωστόσο να φαίνονται στο προσκήνιο. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος δεν είχαν μεταξύ τους και τις καλύτερες σχέσεις στο παρελθόν, καθώς συγκρουόταν για την επικοινωνιακή γραμμή.

Σε ανοιχτή γραμμή με τον Κώστα Καραμανλή βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι “τρεις σωματοφύλακες”, χωρίς ωστόσο να φαίνονται στο προσκήνιο. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος δεν είχαν μεταξύ τους και τις καλύτερες σχέσεις στο παρελθόν, καθώς συγκρουόταν για την επικοινωνιακή γραμμή.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, με διακριτικό τρόπο ο καθένας τους εμφανίζεται είτε να συνομιλεί, είτε να διατυπώνει σκέψεις εν είδει προτροπής ή συμβουλής στον πρώην πρωθυπουργό. Αποφεύγουν να εμφανίζονται στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη. Τον ρόλο του συνδέσμου τον έχει αναλάβει ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος επικοινωνεί τακτικά μαζί τους κι ενώ δεν λείπουν και οι συναντήσεις με το στενό συνεργάτη του κ. Καραμανλή, αυτό δεν σημαίνει πως δεν επικοινωνούν τακτικά με τον πρώην πρωθυπουργό. Η ομάδα αυτή φαίνεται να εργάζεται στο παρασκήνιο, προκειμένου να ετοιμάσει την επόμενη ημέρα Καραμανλή, χωρίς όμωγς να συνεπάγεται πως συμφωνούν επικοινωνιακά στον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψει στην πολιτική σκηνή. Τους χωρίζουν πολλά και γι' αυτό τον λόγο δεν έχουν συναντηθεί ποτέ όλοι μαζί.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Β. Μεϊμαράκης, με τη στάση τους το τελευταίο διάστημα αποδεικνύουν καθημερινά τις αποστάσεις που έχουν πάρει από την αντιπολιτευτική πολιτική που ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” αποφεύγει συνειδητά τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ.

“Όχι τώρα πρόωρες”

Την ίδια ώρα, ο Κ. Καραμανλής δεν βλέπει άμεσα πρόωρες εκλογές, εκτιμώντας πως οι όποιες εξελίξεις δεν έχουν να κάνουν με τις αποφάσεις που θα πάρουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Ο πρώην πρωθυπουργός την προηγούμενη Τρίτη συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Ήταν άλλωστε ένα ραντεβού που εκκρεμούσε και είχε ζητήσει ο πρώην δήμαρχος. “Δεν πιστεύω πως θα πάμε σε εκλογές. Η Σύνοδος Κορυφής της 25ης Μαρτίου και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν εκτιμώ πως δεν θα είναι εκείνες που θα οδηγήσουν σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εκτός βέβαια συγκλονιστικού απροόπτου, αλλά δεν το βλέπω”, φέρεται να είπε ο Κ. Καραμανλής στον Ν. Κακλαμάνη.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά πως τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μέσα στην κυβέρνηση του ο Γιώργος Παπανδρέου και η κοινωνική αναταραχή που υπάρχει λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής θα είναι οι λόγοι που θα τον οδηγήσουν στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλειψαν και τα πειράγματα για τη συνέντευξη που έδωσε την προηγούμενη Κυριακή στη Real News ο Ν. Κακλαμάνης.

Ο Κ. Καραμανλής, εμφανώς ικανοποιημένος γα τα όσα είπε ο πρώην δήμαρχος του είπε με νόημα: “Με το γνωστό σου στιλ και μου απάντησε και δεν μου απάντησες...”. Αφορμή γι΄ αυτή τη στιχομυθία στάθηκε μια φράση που είχε πει ο πρωθυπουργός: “Μην ξεχνάς είμαι μόλις 55 ετών”.

Οι επόμενες κινήσεις

Με την εκτίμησή του για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και τη συζήτηση που είχε με τον πρώην δήμαρχος, αποδεικνύει ότι ενημερώνεται για όλα τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα, παρά τα όσα  λέει κατά καιρούς στους δημοσιογράφους που τον επισκέπτονται, ότι η πολιτική έχει κλείσει για τον ίδιο και ότι θα ασχοληθεί μόνο με την οικογένειά του. Παρά τις δηλώσεις περί του αντίθετου, ο πρώην πρωθυπουργός, κάτω από άκρα μυστικότητα και με προσεκτικές κινήσεις, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή όποτε ο ίδιος το κρίνει σκόπιμο. Το ρευστό πολιτικό σκηνικό που υπάρχει με την τριχοτόμηση της Κεντροδεξιάς, που ρίχνουν τα ποσοστά της Ν.Δ, φαντάζουν ως πρόσφορο έδαγος για την επιστροφή του.

Το πρώτο που επιθυμεί ο πρώην πρωθυπουργός είναι να αντιληφθεί η κοινή γνώμη τα όσα ανακόλουθα είχε πει στις εκλογές του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου για να ανέβει στην εξουσία. Εκτιμά πως αυτό αρχίζει να γίνεται αντιληπτό και οι πολίτες καταλαβαίνουν τι συνέβη εκείνη την περίοδο.
Μόλις κρίνει ότι η κοινή γνώμη είναι έτοιμη και ώριμη για να τον ακούσει, τότε και μόνο θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να μιλήσει, και αυτό είναι το δεύτερο βήμα που αναμένεται να κάνει. Οι συνεχιζόμενες συναντήσεις με δημοσιογράφους και εκδότες, τα ραντεβού του με τους βουλευτές και η καθημερινή ενημέρωσή του για τα κοινά συνηγορούν στο γεγονός πως η πολιτική δεν έχει κλείσει για τον Κ. Καραμανλή – κάθε άλλο μάλιστα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις