ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυρίστηκαν ψαχνό στην πλάτη του Γιώργου οι υπουργοί

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2011, 10:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μυρίστηκαν ψαχνό στην πλάτη του Γιώργου οι υπουργοί
Facebook Twitter Whatsapp

Σενάρια και ονοματολογία “έπεσαν” στο τραπέζι του ανασχηματισμού και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος με στόχο να καούν προβεβλημένα στελέχη  και υπουργοί της κυβέρνησης.

Σενάρια και ονοματολογία “έπεσαν” στο τραπέζι του ανασχηματισμού και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος με στόχο να καούν προβεβλημένα στελέχη  και υπουργοί της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθείται από ομάδα του εκσυγχρονιστικού μπλοκ αναδεικνύεται το όνομα του Γιάννη Ραγκούση ως μελλοντικός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν τον ίδιον από τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν εκείνοι  που προωθούν στη θέση του αντιπροέδρου, τον υπουργό  Άμυνας Ευάγγελο Βενιζελο.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η απομάκρυνση του Θεοδώρου Πάγκαλου από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, καθώς κρίνεται ότι πλέον αποτελεί για την κυβέρνηση λόγω της πολιτικής του συμπεριφοράς αρνητική εικόνα από και προς την κοινωνία. Έτσι με δεδομένο αυτό, άρχισαν να αναπτύσσονται σενάρια για το ποιος θα τοποθετηθεί στη θέση του αντιπροέδρου.

Ο κ. Βενιζέλος θα επιθυμούσε να φορέσει το φαρδύ κοστούμι του αντιπροέδρου, δεν θα είναι όμως το ίδιο νούμερο με εκείνο του κ. Πάγκαλου, καθώς ο σημερινός αντιπρόεδρος με τα όσα έχει πει κατά καιρούς έχει προκαλέσει τη δυσφορία του μεγάρου Μαξίμου. Αναμφισβήτητα ο κ. Βενιζέλος δεν είναι το ίδιο με τον κ. Πάγκαλο, τον αποδέχεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που δεν έχει να προσάψει τίποτα στον υπουργό του.

Την ίδια ώρα όμως στο εσωτερικό της κυβέρνησης καλλιεργούνται μύθοι και δοξασίες με πρωταγωνιστές πρωτοκλασάτοι υπουργοί που θέλουν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη νέα κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.

Όλα αυτά φυσικά ερήμην του πρωθυπουργού ο οποίος αναζητά και λύσεις εκτός ΠΑΣΟΚ για κεντρικά υπουργεία, που θα είναι η προμετωπίδα και η αιχμή του δόρατος στις απαιτήσεις του μνημονίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, που βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στη κόψη του ξυραφιού με την αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Βενιζελο για το θέμα της Υπατίας, που αν ήταν άλλοι υπουργοί θα είχαν εκδιωχθεί το ίδιο βράδυ από τον πρωθυπουργό, όπως ομολογούν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου , βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου ερήμην του.

Το σχέδιο, έχει εσωκομματική αφετηρία τη μάχη που γίνεται στην πλάτη του πρωθυπουργού από άλλα κέντρα με στόχο την επόμενη ημέρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πολιτικά τύχη του κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος λόγω της ευνοϊκής εξέλιξης της συνόδου κορυφής ενισχύθηκε χωρίς αυτό να  σημαίνει ότι έληξαν κι'ολας τα σενάρια που τον θέλουν να απομακρύνεται από την πλατεία Συντάγματος.

Σε μια τέτοια περίπτωση το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών θα είναι γένος θηλυκού , της Άννας Διαμαντοπούλου η οποία όμως δεν επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη χωρίς βέβαια να μπορεί και να αρνηθεί γνωρίζοντας πως η προσπάθεια που απαιτείται από τώρα και στο εξής με βάση τις αποφάσεις των Βρυξελλών θα  είναι ευρωπαϊκές τις οποίες γνωρίζει πολύ καλά η υπουργός Παιδείας.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αν ο κ. Παπακωνσταντίνου μετακινηθεί από το υπουργείο του, τότε θεωρείται πολύ πιθανό να ανηφορίσει στο Πεντάγωνο στη θέση του κ. Βενιζέλου αν ο τελευταίος αναλάβει θεσμικό ρόλο αντιπροέδρου στη κυβέρνηση.
Παράλληλα στη θέση της τσαρίνας υπουργού εκτός απροόπτου στο υπουργείο Παιδείας που χηρεύει πολιτικά η θέση, μην εκπλαγείτε αν δείτε υπουργό την κ. Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα ονόματα που ακούγονται για μια θέση στα υπουργικά έδρανα είναι του Γιώργου Φλωρίδη , του Ηλία Μοσιάλου, της Βάσως Παπανδρέου ενώ η θέση του κυβερνητικού  εκπροσώπου δεν αλλάζει διατηρώντας στην πρώτη γραμμή ενημέρωσης τον Γιώργο Πεταλωτή από τον οποίο ο πρωθυπουργός δεν έχει την παραμικρή ένσταση.
Βέβαιο θεωρείται ωστόσο πως ο μεγάλος αριθμός του υπουργικού συμβουλίου θα μειωθεί, με κόψιμο πολλών υφυπουργών περιορίζοντας έτσι τον αριθμό των μελών του συμβουλίου σε αρκετά μικρότερο.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr